Kuglači porazom otvorili sezonu

Kao bosi po trnju proveli su se kuglači „Elektre“ Križevci u utakmici 1. kola 3. Hrvatske kuglačke lige, odigranoj u Zaboku ove subote. KK „Zabok“ bitno se pojačao za ovu sezonu, a poučeni iskustvima s prijašnjih međusobnih utakmica, Zabočani ništa nisu prepustili slučaju. Maksimalno su se oslonili na prednost domaće kuglane, pritom se služeći svim više i manje dopuštenim sredstvima ne bi li se dočepali bodova protiv križevačke ekipe. „Elektraši“ pak, svjesni da niti izbliza nisu favoriti utakmice, doputovali su tek sa željom da pruže što bolju partiju.

Već nakon prvih nekoliko kugli bilo je vidljivo u kojem smjeru će se utakmica razvijati. I dok su gostima kugle ispadale iz ruku, klizave od previše podmazanog čunjišta, domaćini su, koristeći poznavanje vlastite kuglane i sredstvo protiv klizanja kugli, stalno povećavali bodovnu prednost.
Usprkos solidnom ukupnom rezultatu Križevčana, pobjede, i to minimalne, su ostvarili samo D. Kirin i T. Sanković. Protivnici u svim ostalim parovima su jednostavno bili prejaki.
U konačan ishod utakmice (6:2; 3391:3155), svoje čunjeve su ugradili: Posavec 558, Sanković 544, Horvat 531, Šimatović 524, Kirin. D. 521, Kirin M. 477. Za zamjenama Vratarićem i Tkalcem nije se posezalo.
Priliku za dokazivanjem stvarne forme, križevački kuglači će imati već ovoga petka, kada će s početkom u 18 sati, na „domaćoj“ kuglani u Koprivnici ugostiti KK „Ivančica“ iz Ivanca.

 

 

Vezano

Komentari su zatvoreni.