Protiv štakora su išli po krivome zakonu

POSKLIZNULI SE Križevačka uprava poništava natječaj

Križevačka vlast umjesto glodavaca i kukaca “istjerala” je – one kojima je to specijalnost! Na gradskom je webu naime objavljeno da se natječaj za povjeravanje komunalnih poslova deratizacije i dezinsekcije na području grada, koji traje do 28. rujna – poništava.

Razlog je, kako tako precizno navodi gradonačelnik Branko Hrg, da “deratizacija i dezinsekcija nisu i ne mogu biti komunalna djelatnost po Zakonu o komunalnom gospodarstvu, već po Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti”. S obzirom na to da je baš Hrg, prema ovlastima, raspisao natječaj, to se nameće zaključak da je pogriješio on, ili prije gradske stručne službe zadužene za izradu natječajnih dokumentacija, a koje inače često dobivaju lovorike baš za svoju – stručnost. Pročelnik za stambeno-komunalne djelatnosti Anđelko Nervo drži da i nisu pogriješili!

– Objavljen je natječaj kao i dosad, kada nam se javila HUDDD, udruga za dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju i upozorila da smo radili krivo. Sad ga moramo provesti po Zakonu o javnoj nabavi, pa formalno možemo izabrati ponuđača usluge, ali onda svake godine (od četiri, koliko traje ugovor), dogovarati cijenu. Mi time, da tako kažem, kvalitetno nazadujemo. Sada od Zavoda za javno zdravstvo, koji inače provodi nadzor nad time uvode li se otrovne meke za štakore ispravno, moramo dobiti operativni plan i onda raditi novi natječaj – objašnjava Nervo. Ujedno komentira da zbog krivo sročenog teksta Grad Križevci neće imati štete jer su i ostale jedinice lokalne samouprave činile isto. Za novi natječaj, kaže, ima vremena, jer je deratizacija tek u travnju. No, propust u natječaju, koji je, s veličinom od dvije stranice zapravo “mačji kašalj”, će ipak stajati, jer se njegova medijska objava – plaća. (VL)
 

 

 

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.