Uređenje imovinskih odnosa složen je posao, ali to ćemo srediti

Pogled u 2009. – Križevačkoj vlasti tri godine nije dovoljno za evidenciju imovine. Nalaz državne revizije za 2009. upozorava na neke nelogičnosti koje je križevačka gradska uprava već prije trebala riješiti

Ni nakon prvog polugodišta ove godine financijsko stanje Grada Križevaca nije bezbrižno – tako je, prema izvješću stručnih službi, ostvareno tek 32 % planiranih prihoda, pa je manjak prihoda 1.5 milijuna kuna. Kao što je uobičajeno, zakazala je država, koja nije bila toliko izdašna u dotacijama za obnovu crkava i škola. No, ono što je ovoga tjedna lokalnu vlast malo utješilo je nalaz državne revizije za 2009., prema kojem su brojke i slova u poslovanju – u redu.

Osim jednoga – zamjera se što je neke infrastrukturne radove izvodilo Komunalno poduzeće izravno. Pročelnik za financije Darko Masnec napominje da je to zato što su poslove ugovarale Hrvatske vode direktno s KP-om, a ne sam Grad. Inače, dokument koji potpisuje glavna revizorica Šima Krasić predlaže i da se u pitanju vodoopskrbe i odvodnje s distributerom urede imovinsko-pravni odnosi nad sagrađenim objektima i uređajima.

Iz gradske uprave poručili su da je Grad postao “suvlasnik Komunalnog 2003., ali je proces usklađenja akata i formiranja KP-a d.o.o. završen 2006.” Za to vrijeme, tvrde, nisu uređivani međusobni odnosi pa je evidencija o imovini vođena i u gradu i u KP-u. Premda kažu da je to složen posao koji će nastojati urediti, dojam je da se tri godine ipak – tapkalo u mjestu. (VL)

Vezano

Komentari su zatvoreni.