P.O.I.N.T.-ova koncertna večer rocka i bluesa

Prekjučer je u Križevcima, povodom 6. godišnjice djelovanja udruge P.O.I.N.T. i 5. rođendana portala Križevci.info, održana koncertna večer rock glazbe uz nekoliko izvođača iz Križevaca, Zagreba, pa čak i Pittsburgha u američkoj saveznoj državi Pennsylvaniji. U par sati ugodnog druženja posjetitelji Kluba kulture mogli su uživati u gitarskim solo-izvedbama Bebè na Volè, duetu Sonje Mrnjavčić i Matthewa McGratha te nastupu Luke Belanija & Benda. Ovim je programom otvorena jesenska sezona Kluba kulture, koji će u vikendima rujna ponuditi još koncerata, izložbi i glazbenih slušaonica.

 

Program je otvorio službeno nenajavljeni, tek nedavno oformljeni, duo Mrnjavčić-McGrath, izvevši četiri stvari koje su publiku lagano uvele u atmosferu večeri. Mrnjavčić je posljednjih godina nastupala sa ženskim Kantautorskim triom, a McGrath odnedavno ima jam sessione u zagrebačkom rock klubu Tituš. Matthew je inače poznat Križevčanima otkad je prije šest godina došao u Hrvatsku raditi kao učitelj engleskog jezika.

Drugi izvođač večeri bio je gost iz Zagreba, fantastičan blues gitarist Bebè na Volè. Iza neobičnog umjetničkog imena krije se tridesetogodišnji Adam Semijalac, čije su izvedbe korijenskog bluesa, uz iskonski delta blues vokal, oduševile publiku. Prava je šteta što ovom sjajnom nastupu nisu prisustvovali i viđeniji gradski blues-kritičari i glazbeni recenzenti s internetskih portala i lokalnih radijskih postaja, no zasigurno će biti još prilika za gostovanje Bebè na Volè te uspostavljanja šire kulturne suradnje, posebno na području kazališne i plesne produkcije.

Posljednji su na scenu stupili Luka Belani, Frano Homen i Miodrag Prelec, kao trio Belanijevog benda, u formaciji koja je tijekom ljeta bilježila uspješne nastupe po jadranskoj obali. Energičnom svirkom predstavili su većinu stvari s Lukinog albuma prvijenca “B-Side of My Mind”, ali i neke nove pjesme. Publika, među kojom je bilo i posjetitelja iz Zagreba, posebno je uživala u akustičnom dijelu koncerta, gdje je bubnjar Homen drum-set zamijenio neobičnim perkusijama naziva cajon. Na posljednjoj stvari im je vokalno gostovala mlada križevačka brucošica muzikologije Nina Rašidović.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.