Novi prostor za malu školu

KRIŽEVCI – Izgradnja nove zgrade Srednje škole Ivan Seljanec i skori početak nastave budućim križevačkim obrtnicima u njoj, osim rasterećenja prostora Gimnazije, posredno su riješili još jedan problem tamošnjeg školstva. Naime, nakon niza godina oslobođen je prostor za održavanje male škole, izvijestio je gradonačelnik Branko Hrg nakon sastanka s ravnateljima osnovnih škola i dječjih vrtića.

– Sada preseljenjem Srednje škole Ivan Seljanec iz praktikuma u OŠ Ljudevita Modeca nam se oslobađa prostor, a u OŠ Vladimiru Nazoru već od prošle godine, tako da ćemo sada imati riješeno pitanje dvije učionice za rad male škole u naše dvije glavne osnovne škole. Osim u njima, mala škola će se još odvijati u Područnoj školi Raven, rekao je B. Hrg.

Na sastanku je bilo riječi i o razmjeni udžbenika; ona je u Školi Modec održana u srpnju, a kako to zbog građevinskih radova nije bilo moguće i u Osnovnoj školi Nazor, knjige će se tamo razmjenjivati tjedan dana prije početka nastave. No ravnatelji škola kažu da su se brojni osnovci sami pobrinuli za udžbenike oglašavajući potražnju i ponudu na oglasnim pločama. Također, na sastanku je potvrđeno da ovog 7. rujna, na blagdan svetog Marka, u križevačkim školama neće biti nastave.

Vezano

Komentari su zatvoreni.