BBB-ovci i dalje plakatiraju Križevce

Otkako je prije dva tjedna koordinacija udruga navijača nogometnog prvoligaša iz Zagreba, koji se potpisuju kao ujedinjeni navijači “Dinama”, donijela odluku o bojkotu utakmica sve do smjene izvršnog dopredsjednika kluba Zdravka Mamića, medijsku akciju provode u mnogim gradovima mahom kontinentalne Hrvatske. Akciji plakatiranja odazvali su se i neki križevački pripadnici navijačke skupine Bad Blue Boys, koji su, nakon “prve ruke” plakata koji su im navodno ubrzo poskidani, ovaj tjedan uže središte Križevaca ponovo oblijepili porukama “Mamiću odlazi”, uz poneki citat samog ozloglašenog nogometnog menadžera.

 

Prema njihovim riječima, komentari Križevčana o akciji su pozitivni, a nitko od aktivnih navijača kao niti simpatizera koje poznaju nije posjetio utakmice NK “Dinama” otkad je bojkot na snazi.
– Od svih reakcija koje smo do sada imali prilike čuti najviše se ponavljala teza “Maknite tog lopova!” u raznim izvedenicama, što dovoljno govori o mišljenju većine prema dotičnom, istaknuo je Danijel, jedan od križevačkih BBB-ovaca.

Tako su navijači plakatima i porukama, osim oglasne stupove i ploče, ovaj put oblijepili i jednu svjetleću oglasnu površinu, tzv. citylight, koji je u vlasništvu križevačkog poduzeća “Art Media”.
– Vidjeli smo da je jedna strana slobodna, tj. da nema nikakvog promotivnog materijala pa smo odlučili napraviti slovo “d” od plakata, što je ispalo prilično efektno u večernjim satima, iznosi Danijel, koji smatra da su samo “iskoristili neiskorišteno” i da time nisu išta ili ikoga oštetili.

– Podržavam njihovo iskazivanje neslaganja s upravom kluba jer sam i sam navijač “Dinama”, ali svejedno mislim da je taj medij, odnosno citylight, isključivo komercijalne namjene i da navedene poruke tamo ne spadaju, izjavio je na naš novinarski upit direktor “Art Medije” Goran Mikinac, istaknuvši da bi im izašao ususret da su ga samo kontaktirali.

Kao daljnje aktivnosti BBB-ovci najavljuju nastavak bojkota utakmica, koje organizirano prate u prostoru bivšeg kina Mosor, u Zvonimirovoj ulici u Zagrebu. Upravo je na ulicama hrvatske metropole ovih dana u besplatnu distribuciju krenuo novi magazin o Dinamu naziva “Volej” s temom prvog broja o bojkotu. U članku pod naslovom “Tihi bojkot gromovito odzvanja” poziva se na zajedničko rješavanje “ovog statusa quo koji ne vodi nikamo”, a prikupljene su i izjave za ili protiv bojkota nekih navijačkih i klupskih čelnika.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.