Sigurnost na cestama dobra pa su pojačanja mladih nepotrebna

Križevci: Djevojke i mladići ovog ljeta bez posla u prometu. Na kritičnim raskrižjima u gradu promet je reguliran svjetlosnom signalizacijom. U školama će na jesen biti školske prometne jedinice.

Križevačkim ulicama i trgovima ovog ljeta ne vidi se mladiće i djevojke u bijelom, kako ordiniraju u prometu, trudeći se pomoći vozačima koji su se ‘’zagubili’’. Razlog što prometna jedinica mladeži, projekt koji se godinama provodio u suradnji gradske uprave i odjela prometne policije PP Križevci, nije formirana jest nedostatak novca u gradskoj blagajni, doznali smo od Željka Kemenovića, načelnika toga policijskog odjela. No, iz Grada odgovaraju da je stanje sigurnosti u cestovnom prometu u gradu zadovoljavajuće pa, objašnjava pročelnik za društvene djelatnosti Mladen Tenodi, “nije postojala potreba za dodatnim angažmanom mladeži, jer je i promet na kritičnim raskrižjima reguliran svjetlosnom regulacijom kao i novom odlukom o uređenju prometa u gradu.”
Zato će i 15.000 za to osiguranih kuna ostati nepotrošeno. Tenodi kaže i da će se na jesen u dvije gradske OŠ osnovati školske prometne jedinice. Iako je prometna mladež, koja je svako ljeto imala 10-ak ljudi koji su dobili i simboličan honorar, dakle ukinuta, mnogi pješaci i vozači reći će da su oni više smetali nego olakšavali promet! (VL)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.