Auto-Info: Chevrolet Aveo 1.4 LS SX

Kada testirate automobile ima dobrih vozila, a ima i loših. Ima onih koji vas oduševe i onih koji vas razočaraju. Možda to donekle ovisi i o načinu pristupa testu gdje se od nekih očekuje više, a drugih manje. U čemu je stvar?
Svaki auto ima nešto što ćemo uočiti kao prednost pred konkurencijom, a i neke minuse koje vrijedi istaknuti. Manje ili više, svaki proizvođač se trudi ponuditi automobil sličan konkurentskim modelima, a opet dovoljno različit kako bi kupci poželjeli baš njega. Svatko tko testira automobile pokušava pronaći neku ključnu točku, nešto za što da se ulovi kod pisanja testa, nešto po čemu će pamtiti svaki automobil…

Po čemu Chevrolet Aveo odskače od konkurencije? Razmišljam i zbilja ne mogu nešto istaknuti kao kritičnu prednost ili manu, ali mogu reći kako Avea pamtim baš po tome. Ništa za zamjeriti, ništa posebno za istaknuti, jednostavno, kratko i jasno – dobar auto. Po gradu odličan jer je lagan i okretan, na otvorenoj cesti zadovoljava jer nije bučan niti nestabilan.
Mali 1.4-litreni benzinski motor obavlja svoju zadaću sasvim solidno iako bismo od deklariranih 101 KS ipak očekivali da nas malo više pritisne za sjedalo kada nagazimo desnu pedalu. No, kada se to i dogodi Aveo ne troši puno i voli se vrtjeti. Na testu smo u prosjeku izmjerili potrošnju od 6,8 l/100 km, što je čisto solidno s obzirom na snagu motora. Vozne osobine su također solidne, nećete juriti kroz zavoje, ali ako baš pretjerate ne bi smjelo biti panike jer automobil neće pokazivati nervozu. Sve u svemu zadovoljavajuće performanse vozila sa međuosovinskim razmakom od 2.480 mm.

Interijer je ergonomski dobro pogođen, a i kvaliteta materijala je znatno napredovala unazad par godina. Korištena plastika je glatka i lako se može održavati. Najveći napredak vidljiv je u završnoj obradi, koje se ni skuplji automobili ne bi posramili. Uz sve navedeno, Chevrolet Aveo je i potpuno opremljen. U SX paketu opreme naći ćete audio sustav sa MP3 priključkom i 6 zvučnika, kontrole audio sustava na upravljaču, 15 inčne alu naplatke, prednja svjetla za maglu, putno računalo, grijane retrovizore, alarm, centralno daljinsko zaključavanje, automatski klima uređaj i još puno toga… Izvana auto izgleda zanimljivo i nema ni traga dosadi što je odlično za mlađu populaciju. Dodatni bonus je što automobil ima 74 kW što je 1 kW manje od zakonom maksimalnih 75 kW za vozače mlađe od 24 godine.

Više na www.auto-info.hr.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.