Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1121

Julije Csikos Sessija: Bista mlade žene (foto: Gradski muzej Krizevci)
Julije Csikos Sessija: Bista mlade žene (foto: Gradski muzej Krizevci)
Julije Csikos Sessija: Bista mlade žene (foto: Gradski muzej Križevci)

Navečer poslije ove emisije u Likovnoj galeriji u Križevcima otvara se velika izložba posvećena našem bivšem sugrađaninu Juliju Csikosu Sessiji. Tim povodom u goste nam dolaze v.d. ravnateljica Gradskog muzeja Križevci Lana Okroša Rožić i autorice ove izložbe, kustosice i povjesničarke umjetnosti Petra Jalšovec i Ivana Gržina s kojima ćemo o toj izložbi i o umjetniku kojem je posvećena razgovarati prvih pola sata emisije i pozvati naše slušatelje da dođu na otvorenje izložbe u 20 sati navečer (u utorak, 13. rujna).

Julije Csikos Sessija: Dječak (foto: Gradski muzej Križevci)
Julije Csikos Sessija: Dječak (foto: Gradski muzej Križevci)

Novi naslovi u gradskoj knjižnici su o “munjevitim momcima” s Wall Streeta, jedna knjiga Milene Benini, te krimić Karin Fossum.

Vijesti Krugova govore o crowdfundingu u Hrvatskoj, o otvorenju Židovskog muzeja u Zagrebu, o upisu novih članova u križevačka pjevačka društva, o izložbi Križevačkog likovnog kruga…

Na današnji datum rođeni su Clara Schumann, Lavoslav Ružička, poginula je prva osoba u automobilskoj nesreći, Istra je sjedinjena s Hrvatskom, Michelangelo počeo klesati Davida, patentiran celuloidni film, umrli su Tit Flavije i Michel de Montaigne.

Julije Csikos Sessija: Ivan Dežman (foto: Gradski muzej Križevci)
Julije Csikos Sessija: Ivan Dežman (foto: Gradski muzej Križevci)

U Svemirskom kutku slušamo o novostima u misiji “Rosseta”, o novoj misiji Osiris Rex, o velikom nalazištu meteorita u Švicarskoj, o blještavom meteoru viđenom 9. rujna iz Križevaca, o novostima na Međunarodnoj svemirskoj stanici, a spominju se i položaji nekih istaknutih svemirskih tijela na našem nebu.

Julije Csikos Sessija: Kralj Aleksandar (foto: Gradski muzej Križevci)
Julije Csikos Sessija: Kralj Aleksandar (foto: Gradski muzej Križevci)

U Zanimljivostima istražujemo zašto neke televizijske serije nazivamo sapunicama, a završavamo mislima Ludwiga Feuerbacha.

Poneki je glazbeni prilog vezan uz neke događaje koje spominjemo u emisiji ili uz neke godišnjice, pa slušamo glazbu Mauricea Jarrea, Roberta Schumanna, Bijelog dugmeta na tekst Duška Trifunovića, grupe Hard Time i Fione Apple.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1121 emitira se 13. rujna od 17:00 do 18:30 sati na 96,6 MHz. Snimka (repriza) ove emisije objavljuje se u subotu, 17. rujna od 21 sat na istoj frekvenciji (Radio Križevci). Ugodno vam slušanje putem etera ili preko računalne mreže!

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.