Japance zanimaju mogućnosti za poduzetništvo

KRIŽEVCI, KOPRIVNICA – Japanski veleposlanik u Republici Hrvatskoj Yoshio Tamura sa suradnicima posjetio je Križevce, a domaćini predvođeni zamjenikom gradonačelnika Stjepanom Peršinom dočekali su ga u poslovnoj zoni Nikole Tesle. Tamo je razgledao tvrtke Elektrotehnika i Promid, a dvosatni boravak japanskog diplomata Križevčani su iskoristili ne samo da mu pokažu zonu pred dvije godine proglašenu najuređenijom u državi, već i da predstave prednosti još dvije svoje poduzetničke zone.
– Prikazali smo se, jasno, i kao jedno pogodno odredište za nove ulagače, jer pored zone Nikole Tesle postoje još dvije, to je poduzetnička zona Cubinec, zatim zona Gornji Čret, koja bude posebno interesantna dolaskom auto-ceste u Križevce, jasno i u Koprivnicu, tako da su Križevci a tada i Koprivnica na dohvat ruke, kak bi rekli, Zagrebu, glavnom gradu naše države i sigurno je i za očekivati da smo interesantni s tog aspekta i Japanu, kaže dogradonačelnik Peršin.

Japansko izaslanstvo nakon Križevaca uputilo se u Koprivnicu, gdje ih je primio zamjenik župana Ivan pal i gradonačelnik Zvonimir Mršić, koji je diplomate upoznao s gradom i ovdašnjim mogućnostima ulaganja. Veleposlanik Tamura saznanja je ocijenio vrlo korisnima, a na pitanje bi li mogao preporučiti japanskim investitorima ulaganja u Koprivnici, odgovorio je da bi, međutim i tamošnje je gospodarstvo zahvatila kriza, pa za takve pothvate trenutno nemaju dovoljno snage.
– Upravo vezano za to pitanje, jako je važna luka Rijeka koja je ključan segment uopće u investiranje te dolazak japanskih ulagača ovdje, rekao je veleposlanik Tamura.
Japanskog veleposlanika posebno je zanimalo stanje mlađe populacije i njihove perspektive ako odluče ostati živjeti u Koprivnici. Izuzetno važnim ocjenjuje što u gradu djeluje podružnica Ekonomskog fakulteta, te što grad – osim u poslovne zone, namjerava ulagati i u sveučilišni kampus, koji bi nudeći mogućnosti obrazovanja, stvorio osnove za kvalitetan život mladih.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.