Fabijan Brčić srebrni na prestižnom ‘Korea Openu’

Križevački taekwondo borac i juniorski prvak Hrvatske Fabijan Brčić osvojio je srebrnu medalju na prestižnom međunarodnom turniru “Korea Classic Open” koji se prošli vikend održao u Južnoj Koreji u sklopu 11. Svjetskog taekwondo festivala. Član križevačkog TK “Radnik” je u prvom kolu bio slobodan, u drugom je dobio borca iz Kazakstana rezultatom 11:3, u polufinalu je uvjerljivo svladao Južnokoreanca 10:1, dok je u finalu protiv Brazilca vodio 7:2, ali ipak izgubio zbog sudačkih opomena.

 

Brčićeva kolegica iz Karlovca, seniorka Petra Butala na istom je natjecanju osvojila zlatnu medalju u svojoj kategoriji. S njima u Seulu boravi i profesor Miroslav Brežan, svjetski poznato ime hrvatskog taekwondoa, koji je prošle godine primljen u Taekwondo Kuću slavnih. Neslužbeno doznajemo da je Brežan bio izrazito nezadovoljan suđenjem u Brčićevom finalu, a pohvalio je napore Križevčanina kojeg smatra odličnim borcem.

Zbog energičnih borbi i bolova od zadanih udaraca Brčiću narednih dana slijedi odmor od taekwondo treninga te razgledavanje Seula, metropole za koju kaže da je sad u doba svjetskog nogometnog prvenstva navijački ludovala sve do ispadanja Južne Koreje u osmini finala. Na naše novinarsko pitanje o novom svjetskom prvaku, sam Brčić predviđa europsko finale između Nizozemske i Njemačke u nedjelju te konačnu pobjedu Nizozemaca.

Svjetski taekwondo festival ove su godine pod sloganom “We are one” zajednički organizirale međunarodne taekwondo organizacije WTF i ITF, kao još jedan važan korak ka ujedinjenju i ujednačavanju tehničkih razlika između dva stila ovog korejskog borilačkog sporta. Naime, osim u formama i pravilima sportske borbe, dva stila taekwondoa se razlikuju i po nazivlju te osnovnim tehnikama, no WTF-ov kukki-taekwondo je danas daleko najpopularniji, a također je i olimpijska disciplina.

Vezano

Komentari su zatvoreni.