Sutra 1. Sajam poslova Koprivničko-križevačke županije

Prizemlje i dva kata zgrade koprivničkog Pučkog otvorenog učilišta bit će sutra od 10 do 16 sati mjesto održavanja prvog sajma poslova Koprivničko-križevačke županije. Putem multimedijskih prezentacija i izložbenih pultova poslodavaca, radionica i rasprave za okruglim stolom namjera je postići četiri osnovna cilja, a u ime glavnog organizatora Sajma sažela ih je pročelnica područne službe Zavoda za zapošljavanje Jadranka Čapalija.

– Očekujemo veću učinkovitost zapošljavanja osoba koje posjeduju potrebne kompetencije, dakle kompetencije koje su tražene na tržištu rada, pri čemu je naglasak na znanjima i vještinama koje su pored osnovnog zvanja potrebne da bi se kvalitetno odradio određeni posao.

Isto tako, vrlo važna komponenta je promicanje i provođenje cjeloživotnog učenja, pa će se na sajmu održati 90-minutni okrugli stol o toj temi. Školovanje traženih kadrova je također očekivanje nakon sajma u smislu veće potpore, posebno kada je riječ o stipendiranju deficitarnih zanimanja u našoj županiji. A četvrti cilj koji se namjerava postići je uspostavljanje partnerskih odnosa s dionicima na tržištu rada.

Nezaposlene osobe, studenti, maturanti, ali i oni koji žele promijeniti posao i graditi karijeru moći će na Sajmu dobiti informacije o potrebama poslodavaca i raspoloživim radnim mjestima, kao i mogućnostima obrazovanja i stipendiranja. Posjetitelji će imati priliku izravno kontaktirati s 20-ak uspješnih poslodavaca s područja cijele županije, saznati koja se znanja i vještine traže na tržištu rada, te ispuniti upitnike za posloprimce.

Uz suradnju s brojnim institucijama i poslodavcima s područja Podravine i Prigorja te pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije, nositelj projekta je Hrvatski zavod za zapošljavanje Područna služba Križevci.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.