Pozitivan ‘križarski pohod’ na Križevce!

Prošli je vikend na prostoru stare vojarne održan peti po redu Crusade fest u organizaciji križevačkog Moto kluba Crusaders. Termin održavanja odlično se poklopio kao uvod u nedjeljnu motorističku trku po kojoj su Križevci nadaleko poznati, no nažalost ne tako odlično u prognostičku sliku. Dvodnevno festivalsko događanje ispunile su svirke čak dvanaest bendova, od kojih su neki vrlo poznati i publici izvan moto-krugova, a više od tisuću ljudi što je prošetalo i protutnjilo vojarnom dokaz je da su Crusadersi svoju misiju odradili na vrlo visokoj razini.

U petak je glavni bend bilo Hladno pivo, zbog kojih se tu večer okupilo sedamstotinjak ljudi, dok su prije njih publiku i nebo pokušavali razvedriti poznati križevački gitarist Ferzzo i njegov Melodic Trip te zagrebački kantrijaneri i blugraseri Picksiebner, kojima ovo, za razliku od Hladnog piva, nije bio prvi nastup u Križevcima. Dok je ekipa “Pik sedmice” odlično raspoložena vrhunski odradila svirku, dečki iz Gajnica su nastupili pomalo rutinski i bez velikog uživljavanja u priču, na što je publika ipak mrvicu bolje reagirala. No, da nije sve bilo tako sivo pokazao je, uz Miletovu verbalnu ispriku što do sada nisu svirali u Križevcima, publici najljepši dar od benda – Bubašvabe, Pjevajte nešto ljubavno, Trening za umiranje i Fur Immer Punk.

U subotu su najatraktivniji termini bili rezervirani za koprivničko-varaždinsku grupu Overflow i londonski The Anti-Nowhere League. KC-pankeri su čistom energijom i uvježbanom žestinom darivali ono nešto okupljenih pred pozornicom, a nakon njih su zvijezde večeri, britanske punk-legende, na križevačkoj livadi prelistali svoju hit-pjesmaricu te pokazali okupljenom punkeru, rockeru, metalcu i šminkeru kako se partija uz Jeger-plesačice i plastic-fantastic striptizetu.

 


Tijekom subote i nedjelje nastupili su još AC/DC tribute bend Ballbreakers te Savant, koji su prošle godine nastupili u Klubu kulture, zatim Soundbringer, Superbake, Eqinoxe i Eksodus, a subotnje popodne u križevačkom Donjem Gradu posebno su zvučno protresli dečki iz Bjelovara – Rammstein Tribute Band.

Programi su oba dana počinjali oko 17 sati, a trajali do kasno u noć. Članovi MK Crusaders pokazali su se izvrsnim organizatorima, koji su vodili računa o apsolutno svemu bitnom prosječnom posjetitelju: više nego dovoljan broj redara – nimalo agresivnih (nažalost, nije da takvih nema) osiguravao je red na festivalu, bajkeri su imali odlično mjesto za parkirati svoje “ljubimce”, kamp je bio diskretno smješten u šumarku između ulaza i pozornice, kraj samog ulaza bio je prostor za paintball, a solidna hrana i bajkerska ponuda pića uopće nisu bili skupi. Organizatori su čak ponudili motelski smještaj po povoljnim cijenama i kupanje na bazenima uz predočenje festivalske ulaznice, što su neki bajkeri i iskoristili u petak, dok je vrijeme još koliko-toliko bilo ljubazno.

Razglas je bio odličan, ne preglasan, zvuk je bio jasan, bio je postavljen i videozid sa statičnom kamerom te light show koji su neki bendovi više, a neki manje eksploatirali.

Jedina zamjerka upućena je potencijalnim posjetiteljima kojih je definitivno moglo (i trebalo) biti više, jer ovaj prostor vojarne bez panike može ugostiti i nekoliko tisuća ljudi. Teško da ćete bilo gdje u Zagrebu ili Hrvatskoj poslušati Hladno pivo za manje od 80 kn, a na ovom festivalu uz taj bend, u istoj ste cijeni mogli poslušati njih još barem pet. Vremenu pak ne trebamo ništa zamjerati – u prirodu se pačati ne smijemo.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.