Novi izgled, okoliš, ali i sadržaji ‘planinarca’

KALNIK – Nakon temeljitog preuređenja koje je trajalo od prošlog rujna, u subotu je ponovno otvoren Planinarski dom na Kalniku, no zbog ishođenja još nekih dozvola svoje usluge planinarima i izletnicima ponudit će kroz nekoliko dana. Tijekom deset mjeseci prepoznatljiva zgrada u podnožju Staroga grada Velikog Kalnika arhitekta Stjepana Planića dobila je novo krovište, sve instalacije su zamijenjene, uvedeno novo grijanje, preuređeni su i novoopremljeni restoran, kuhinja i sobe, uređene su terase i okoliš, a ulaganje je križevačkog poduzetnika i bankara Gorana Delića koštalo oko 2,5 milijuna kuna.

Popularni ‘planinarac’ moći će primiti 90 gostiju u restoranu i 45 na spavanje i to s novom ponudom prilagođenom upravo onima zbog kojih je i sagrađen 1935. godine.
– Svi planinari, znači koji imaju člansku knjižicu svih planinarskih društava u Hrvatskoj, pa i iz Slovenije i okolice, imaju 50% popusta na smještaj, na spavanje. Koliko sam ja upoznat, krevet će biti 120 kuna, a za planinare je cijena 60 kuna, kaže Robert Pašičko iz križevačkog Planinarskog društva Kalnik.

No to nije jedina novost i pogodnost.
– Sa zakupcem je dogovoreno da uvijek bude na raspolaganju tri menia do 30 kuna, dakle ono što se kaže ‘planinarski’ meni, odnosno meni prilagođen običnim ljudima. To je ono tradicionalno, ne znam, neki grah s kobasicom ili tako nešto slično, da svatko može doći i najesti se za neku normalnu svotu novca, veli Pašičko, te napominje da će se, naravno, planinari u restoranu moći poslužiti i obrocima iz svojih ruksaka.

Sve u svemu, kaže Robert Pašičko, Dom je sada, ako ne najljepši, onda sigurno jedan od najljepših planinarskih domova u Hrvatskoj, jer je preuređen i prilagođen u duhu planinara, a ne nekog luksuznog restorana. Zakupac ‘planinarca’ na Kalniku je Delićeva ugostiteljska tvrtka Prigorje, a vlasnik, Planinarsko društvo Kalnik ugovorom ga je iznajmilo na 20 godina.

Vezano

Komentari su zatvoreni.