Križevčani pokazali svoje ‘blago’

U subotu 19. lipnja 2010. u sjedištu Zajednice tehničke kulture Križevci i Foto-kino-video kluba “Križevci”, u zgradi bivše sinagoge na Trgu J.J. Strossmayera u Križevcima otvorena je izložba fotografija pod nazivom “Križevačko blago”.

Nastala je kao rezultat provođenja obrazovnih aktivnosti mladih članova kluba u Projektu “Križevačko blago” koji je klub organizirao i proveo u suradnji s Hrvatskim Fotosavezom i uz podršku ZTK Križevci.

Na fotoradionici koja je prethodila izložbi sudjelovalo je 18 članova kluba, od kojih 11 mlađih starosti do 19 godina, pod stručnim vodstvom Zlate Medak, koordinatorice za rad s mladima iz krovnog saveza, koja se uz tajnika Predraga Bosnara pobrinula za opremu fotografija i kvalitetnu postavu izložbe, koja je originalnošću iznenadila mnoge posjetitelje.


Izložbom su na svjež i kreativan način zabilježeni motivi iz bogate kulturno-povijesne baštine i ambijenta grada i okolice te je, kako su i sami posjetitelji zaključili, skrenuta pažnja na neprocjenjivo blago kojim smo okruženi, a koje često u užurbanosti vlastite svakodnevice i ne primjećujemo.

Izložbu, koju su posjetitelji mogli vidjeti u subotu i nedjelju u vrijeme trajanja Križevačkog Velikog spravišća, otvorio je pročelnik za društvene djelatnosti Grada Križevaca Mladen Tenodi.

Vezano

Komentari su zatvoreni.