Otvoren obnovljeni ‘planinarac’

Od danas je ponovno otvoren planinarima, izletnicima i putnicima namjernicima obnovljeni planinarski dom na Kalniku, što je obilježeno prigodnom svečanošću, uz tamburašku glazbu “Žutih dunja” i plesni nastup članova Udruge potkalničkih plemenitaša iz Gornje Rijeke. U nazočnosti planinara i drugih gostiju, koprivničko-križevačkog župana, kalničkog općinskog načelnika te križevačkog gradonačelnika, preuređeni dom je simbolično otvorio Ivica Rogin, predsjednik Planinarskog društva Kalnik iz Križevaca.

 Popularno  izletište, sagradeno 1935. i dograđeno 1957. godine, dobilo je novo krovište, uređenu unutrašnjost, s restoranom s 90 mjesta, terasama, uređenim okolišem, sobama za 45 gostiju, nove sanitarije, plin, grijanje.

To ponajprije treba zahvaliti ugostiteljskom poduzeću “Prigorje” iz Križevaca iza kojeg stoji poduzetnik, bankar Goran Delić koji je s PD “Kalnik” sklopio ugovor o najmu na 20 godina. U obnovu doma uložio je oko 2,5 milijuna kuna.

Novi najmoprimac najavljuje i bogatiju ponudu i ugostiteljsku uslugu, uz cijenu noćenja  za planinare od 60 kuna, do 120 kuna za ostale goste.

 

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.