Čestitke za etno-mjuzikl ‘Pomirba’

Loš dojam prve  večeri  Spravišča  s umjetnom spelancijom po diktatu  iz Komedije  ispravil je  u subotu navečer domači  glazbenik, popevač i skladatelj Joža  Šatrak sa svojim etno-mjuziklom  “Pomirba”. Tema, dakako, legenda o tradicionalnoj pomirbi križevačkih purgera i kalničkih šljivara kroz popevku i glazbu.

Popevali su kalnički kaštelan Joža Šatrak,  varoški sudac, kojem na žalost ne znam ime kak’ ni Tilčiki i Julčeku. Skup z njima su  tancali i glumili članovi KUD-ova Križevci, Prigorec, Stjepan iz Velikog Ravna, Kalničani i Orehovčani. Svi odreda amateri i zaljubljenici u folklor, glazbu, popevku i domaču reč i s osjećajem za pučku tradiciju i kulturu. Očitali su lekciju onima koji su tradicionalnu Spelanciju izokrenuli u Komedijine mjuzikle, a pružili su publici nekaj novoga, drukčijeg i friškog. Baš kak se  šika i patri. Čestitam! 

 Šteta je da to nisu vidli veliki Režiser jer  bi sigurno  s Jožinim domačim etno-mjuziklom otprl Spravišče. Tome nije trebala kapa navodnog pokroviteljstva  Europske unije. Kak ni KUD-u Kalnik, njegovim folklorašima i glumcima koji su takaj oduševili gledatelje na sreču v puno večem broju neg’ na  službenom otpiranju Spravišča.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.