Nakon vikenda opet puno posla za prekršajce

KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA ŽUPANIJA – Nakon vikenda, prekršajni suci u našem kraju imali su pune ruke posla s počiniteljima prekršaja u cestovnom prometu, posebno onima kojima to nije prvi put. Čak 30 dana bit će u zatvoru 42-godišnjak koji je između Kuzminca i Kutnjaka pijan, pod utjecajem više od dva i pol promila vozio neregistrirani moped u vrijeme dok mu je bila oduzeta vozačka. Osim mjesec dana u zatvoru, na Prekršajnom sudu u Koprivnici mu je određena kazna od 3.000 kuna te zabranjeno upravljanje vozilima M kategorije na još devet mjeseci.

A na 16 dana u zatvor u Bjelovar odveden je 38-ogodišnji vozač, koji je u Glogovcu vozio moped vidno pijan, a odbio je alkotestiranje. Osim zatvorsku, na Prekršajnom sudu u Koprivnici određena mu je novčana kazna od 400 kuna te zabrana upravljanja vozilima svih kategorija na šest mjeseci. Uz ta dva vozača mopeda, na podravskim prometnicama visoku je kaznu zaradio i 20-ogodišnji motociklist, koji je Koprivničkim Ivancem u nedjelju poslijepodne projurio brzinom 108 kilometara na sat, na mjestu gdje je ograničenje 50. Kažnjen je s 15 dana zatvora uvjetno, zabranom upravljanja vozilima A 2 kategorije na šest mjeseci te mora platiti 2.700 kuna.

Od prometnih prekršitelja izdvajamo i dva vozača trakotora, jednog u Podravini i jednog u Prigorju. 38-ogodišnjak, koji je u Apatovcu vozio neregistrirani traktor i to pod utjecajem od nevjerojatnih 4,07 promila alkohola na Prekršajnom sudu u Križevcima kažnjen je s 3 600 kuna te zabranom upravljanja vozilima F kategorija šest mjeseci. A 57-ogodišnjak koji je u Kloštru Podravskom vozio traktor pod utjecajem od 2,41 promil kažnjen je s 15 dana zatvora, zabranom upravljanja vozilima F kategorije na godinu dana te mora platiti kaznu od čak 6.700 kuna.

Vezano

Komentari su zatvoreni.