Sutra koncert mladog Klavirskog trija

Glazbena škola Alberta Štrige Križevci poziva u srijedu 26. svibnja 2010. u svoju Koncertnu dvoranu od 19:30 sati na koncert Klavirskog trija studenata Muzičke akademije u Zagrebu. Tomislav Vrabac na violini, Matej Škreblin na violončelu i Fran Šokić na klaviru izvest će Bachovu 1. sonatu za violinu solo u g-molu, Rostropovičevu Etidu br. 24 i Schubertov Klavirski trio br. 1 u B-duru. Ulaz je slobodan.

 

Tomislav Vrabac rođen 30.10.1987. u Bjelovaru. Glazbenu školu „Vatroslav Lisinski“ u Bjelovaru upisuje u 8 godini života kod profesora Maria Vrbanca. Završava osnovnu i upisuje glazbenu gimnaziju koju završava u klasi profesorice Vande Novoselec. 2006. Upisuje violinu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi profesora Anđelka Krpana kod kojeg je trenutno na 4. godini i približava se kraju. Sudjelovao je na 41. regionalnom natjecanju glazbe i plesa a 2004. osvaja drugu nagradu na regionalnom natjecanju komorne glazbe.

Pohađao mnoge seminare od kojeg se može izdvojiti onaj  kod velikog virtuoza Stefana Milenkovicha. Ovaj mjesec je nastupao na festivalu „Musica Maxima“ sa Zagrebačkim komornim orkestrom pod vodstvom Tonka Ninića, na kojem su pratili slavne muzičare među kojima je bio i ruski violinski prvak Maxim Fedotov. Sa 15 godina počinje se baviti i tamburaškom glazbom koja ga dovodi do suradnje sa Stjepanom i Matijom Fortunom s kojima je odradio nekoliko projekata, između ostalog i  koncert „Love story“ u Križevcima povodom Valentinova.

Matej Škreblin rođen je 30.5.1988. godine u Zagrebu. Počeo je učiti violončelo s 9 godina u G.Š. Blagoje Bersa u klasi prof. Dubravke Jančić. U 6 razredu osnovne škole preselio se u G.U. Elly Bašić kod prof. Dobrile Berković-Magdalenić gdje je bio godinu dana, te se u 1. razredu srednje škole vratio u G.Š. Blagoje Bersa kod prof. Dubravke Jančić. Na jesen 2007.godine upisuje Muzičku Akademiju u Zagrebu kod prof. Krešimira Lazara, gdje je sada student 3. godine.

Tjekom školovanja osvojio je nekoliko nagrada: 3. nagradu na regionalnom natjecanju 2002., 2. nagradu na regionalnom natjecanju 2006., te 3. nagradu na Međunarodnom natjecanju u Goriziji(Italija) 2010. godine. Nastupio je također na nekoliko čelističkih natjecanja “Rudolf Matz”, te na natjecanju “Lions Grand Prix” u Rijeci 2006. godine.

Fran Šokić  rođen je 1988. god. u Zagrebu. Klavir je počeo učiti u Glazbenom učilištu “Elly Bašić” u klasi prof. Željke Kranjec Noll. Tijekom školovanja ističe se kao vrlo nadaren učenik, te osvaja brojne nagrade na regionalnim i republičkim natjecanjima. Natječe se u disciplini solo, glasovirski duo i trio. Kao solist osvaja nekoliko drugih nagrada na Županijskim natjecanjima. Osvaja prvu nagradu 2002. u disciplini glasovirski duo, a 2004. i 2005. u disciplini glasovirski trio osvaja treću i drugu nagradu na republičkim natjecanjima. Uz rad sa svojom profesoricom, Fran je prisustvovao i na seminarima prof. L.Baranya, Đ.Stanettija i A.Valdme. Uz zapažen izvođački dar, bavi se i komponiranjem.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.