Promotivna akcija Manje oružja, manje tragedija

KRIŽEVCI – Iz policije nas marljivo i uporno podsjećaju da akcija Manje oružja, manje tragedija traje još uvijek. Građani se bez sankcija uljeza iz svojih domova mogu riješiti od 1. rujna 2007. godine, lani su promotivne akcije održane u sva tri grada naše županije, a prva ovogodišnja slijedi u Križevcima. Usmjerena je na dobrovoljnu predaju oružja najopasnije, A kategorije.
– Akcijom ćemo pozvati na predaju svih vrsta oružja, posebno onog kategorije A i u koju prema Zakonu o oružju spadaju automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim eksplozivnim zapaljivim zrnima, dakle vojno streljivo i tome slično, pobrojao je voditelj pododsjeka za javni red Policijske uprave Krunoslav Karas.

Policajci neće imati ništa protiv odlučite li predati im i drugo oružje bez dozvola, streljivo, bombe ili eksploziv i tako učinite svoj dom sigurnijim, a sebe osigurate od mogućnosti kaznenog postupka ako ga oni pronađu. Sve važno o akciji Manje oružja, manje tragedija žitelji križevačkog kraja moći će doznati sutra na štandovima na središnjim trgovima u Križevcima, a najavljeno je i sudjelovanje poznatih osoba javnog života i estrade, sportaša i braniteljskih udruga. Podsjetimo, prošle su godine naši sugrađani na skrb policiji predali gotovo 44 kilograma eksploziva, više od 28500 komada streljiva i oko 430 raznih rasprskavajućih naprava.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.