Marin Piskač viceprvak države u radioorijentaciji

Marin Piskač, učenik 8. razreda OŠ Vladimir Nazor iz Križevaca, osvojio je 2. mjesto u radioorijentaciji, na nedavno održanom 52. natjecanju mladih tehničara Hrvatske, provedenom u Dubrovniku. Do titule viceprvala države mladi Križevčanin došao je u jakoj konkurenciji 21 prvaka svih županija, a time je popravio i svoj lanjski rezultat, kad je bio “brončani”. Od tri dijela natjecanja, Piskač je maksimum ostvario na terenu, gdje se zavezanih očiju tražilo 5 “stanica”, čime su učenici pokazivali orijentaciju u prostoru. Prema riječima njegova mentora Ante Starčevića, malo je zapeo u pisanom dijelu.

 

– Dovršio ga je prije isteka vremena i nije sve provjerio, pa je izgubio neke bodove – napominje Starčević. Treći dio natjecanja bilo je konstruiranje radio-uređaja, čime je Piskač, kaže, bio zadovoljan.
– Bodovi koji se pretvaraju iz plasmana pomoći će mi pri upisu u srednju školu – ističe Piskač. No, dodaje Starčević, tijekom srednje škole Marin više neće moći odmjeravati svoja tehnička znanja, jer je država ukinula natjecanja za taj uzrast. Uz Marina Piskača uspjeh je u Dubrovniku polučio i Patrick Kossi, učenik 5. razreda – u raketnom modelarstvu zauzeo je 8. mjesto od 21 sudionika iz cijele Hrvatske.

 

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.