Auto-Info: Suzuki SX4 1.6 4WD GS ACC

Živimo u doba kada je svaka kuna dragocjena. Nažalost, tek rijetki si mogu priuštiti dva automobila, jedan za grad, a drugi za vlastiti gušt… Tome Suzuki staje na kraj sa modelom SX4 koji je projektiran s ciljem stapanja najboljih elemenata različitih klasa automobila u jedno jedinstveno vozilo.
Vanjštinu ovog modela nije potrebno previše komentirati. Kompaktni <>, vjerujemo, sviđa se svima. U to smo se uspjeli uvjeriti tijekom testiranja, jer nije bilo čovjeka koji nije pogledao mališana, sa oduševljenjem u očima. Novi prednji i stražnji odbojnici i preoblikovana i modernija stražnja svjetla dodatno su osvježila usklađene linije modela.

Gledajući iznutra, model SX4 neće oduševiti, ali će zadovoljiti sve naraštaje. U usporedbi sa starim modelom, nova je unutrašnjost bogatije opremljena i s kvalitetnijim materijalima. Redizajnirana je instrumenta ploča s automatskim klima uređajem koji dolazi sa LCD ekranom. Pored klimatizacijskog uređaja, tu je i novi CD MP3 radio sa osam zvučnika, s time da je jedan zvučnik smješten na centralnoj konzoli. Ovakvog audio sustava se niti premium proizvođač ne bi posramio.

Mjesta ima dovoljno za smještaj petero odraslih osoba, ali će se oni višeg rasta osjećati malo skučeno. 270 litara prtljažnog prostora nije puno, ali se spuštanjem stražnjih naslona prostor može proširiti do 625 litara (maksimalni prtljažni prostor je 1045 l). Komfor u kabini je na najvišem nivou s obzirom na povišenu karoseriju. Bez obzira vozite li po Zagreb ili po makadamu, kralježnica neće previše patiti…

Već je svima poznato kako je Suzuki SX4 izuzetno popularan među hrvatskim kupcima. SX4 vrlo dobro objedinjuje terenska i cestovna svojstva, po povoljnoj cijeni. Testirani model bio je opremljen najvećim paketom opreme koji u Suzukiju nosi naziv <>. To znači kako vam je na raspolaganju ESP sustav, radio CD MP3, automatski klima uređaj, grijanje sjedala, tempomat, multifunkcijski upravljač,…Testirani model bio je opremljen i novim 1.6-litrenim benzinskim motorom koji sada razvija 120 KS sa 156 Nm okretnog momenta. Živahan agregat koji voli okretaje je kratak opis novog motora. U svakom trenu odlično reagira na gas, bez obzira na broj okretaja. Uz vrlo nisku potrošnju od 6,5 l/100 km (na testu: 6,8 l/100 km u prosjeku) je odlična brojka s obzirom kako je model opremljen i pogonom na sva četiri kotača.

Pored navedenog pogona, SX4 pruža dinamične vozne osobine. Do stotke ubrzava za 11,5 sekundi, a kazaljka staje tek na 175 km/h. Prilikom <> cijeniti ćete vrlo precizan 5-stupanjski ručni mjenjač, dok će vam na autocesti nedostajati brzina više. Šesti stupanj prijenosa smanjio bi razinu buke u kabini prilikom većih brzina, ali i potrošnju. Upravljanje ovim automobilom iznimno je lagano i precizno, dok samo vozilo pruža komfor i na dužim putovanjima, naravno, bez obzira na podlogu. Napredni i-AWD sustav predstavlja elektronički upravljan, inteligentan pogon na sve kotače, razvijen na temeljima poznate Suzukijeve 4×4 tehnologije, koja u mnogome olakšava svakodnevnu vožnju.

Pouzdan, prostran i jeftin glavni su argumenti za kupnju Suzukija SX4. S obzirom na prodavanost modela, Hrvati to i traže. Model kao što je bio testirani možete kupiti već za 122.120 kn, dok ćete za ulazni model sa 1.5-litrenim benzinskim motorom morati izdvojiti nešto manje – 95.120 kn. I za kraj zahvaljujemo generalnom uvozniku Suzuki vozila i tvrtki Suzuki Toš na ustupljenom test vozilu.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.