RODA sutra o očuvanju planeta

Udruga RODA i ove godine obilježava Dan planeta Zemlje u osam hrvatskih gradova, među kojima su i Križevci. Iz udruge pozivaju na njihov štand koji će biti postavljen sutra, u subotu, na Strossmayerovom trgu od 10 do 12 sati. Roditelji i sve zainteresirani će se moći upoznati s prednostima modernih platnenih pelena te pogledati i kupiti pelene marke “Rodina pusa” od različitih prirodnih materijala.
– Danas većina roditelja mora paziti na troškove, a ako se odluče za platnene pelene, pridonose ne samo smanjenju troškova, nego i očuvanju okoliša od opasnog i teško razgradivog otpada – jednokratnih pelena, čija je cijena za jedno dijete 5000 kn viša od cijene platnenih pelena zajedno s dvije godine održavanja, navode u RODI i napominju da odlaganje jednokratnih pelena košta lokalne zajednice u Hrvatskoj oko 8 milijuna kuna.

 

Većina roditelja kao najvažniji razlog njihove odluke za platnene pelene navode zdravlje djeteta. Platnene pelene uz pravilnu upotrebu smanjuju pelenski osip, meke su i ugodne za nošenje, od prirodnih materijala.
Neki se roditelji boje komplicirane upotrebe i održavanja, no moderne platnene pelene nisu starinske četvrtaste pelene koje je trebalo iskuhavati, glačati i savijati. Iz iskustva mnogih roditelja znamo da je moderne platnene pelene puno lakše održavati, nego izabrati ih samo dvadesetak iz šarenila različitih uzoraka, krojeva i vrsta materijala.
Jedan od razloga sve veće popularnosti platnenih pelena je i njihov privlačan dizajn i sve bolja dostupnost u ponudi nekoliko hrvatskih proizvođača.

Vezano

Komentari su zatvoreni.