”Ako se HNS ne očituje o Zirdumu, spremni smo žaliti se i Uefi”

Nogometašice Plamena iz Križevaca uvjerile su se da pravde na terenima, barem u Slavonskom Brodu, čini se, još dugo neće biti. Predsjednik kluba Zdravko Gučin, naime, upozorava da je u kup-utakmici protiv brodske Viktorije njegovu klubu ponuđena prodaja utakmice. Novac je, kaže, od njega tražio Šimo Zirdum, koji je nepravomoćno osuđen zbog seksualnog zlostavljanja nogometašice.

– Pitao me bih li mu platio da oni nama puste utakmicu, jer kup im je nevažan. S gnušanjem sam to odbio, uvjeren da su plamenke bolje, na što mi je zaprijetio da nećemo pobijediti – napominje Gučin.

''Ako se HNS ne očituje o Zirdumu, spremni smo žaliti se i Uefi''

 

Smatra da je “kažnjen” i zato što su njegove igračice uoči utakmice posumnjale da 2-3 djevojke Viktorije nisu registrirane, već su posuđene iz BiH ili Srbije.

– Cure su prepoznale neke igračice, pa smo tražili uvid u igračke kartone, što je delegat utakmice odbio, a Zirdum je istaknuo da je sve regularno, no slike i podatke nije pokazao – kaže trener plamenki Anthony Pavlović.

Svjedoče da je utakmica protekla u sudačkom navlačenju za domaćine, što nije prvi put u Brodu, ali se o tome, kažu, uporno šuti. U tome vide Zirdumovo maslo, jer se navodno raspitivao što će biti završi li utakmica neodlučeno. On i dalje, dodaju, unatoč suspenziji na funkcije u IO HNS-a i reprezentaciji, ima moć u lokalnom nogometu, pojavljuje se na travnjaku i oko djevojaka, a neskriveno kontrolira delegate i suce.

– Žalili smo se HNS-u, i ako nam ne odgovori, žalit ćemo se Uefi, već sam preveo dokumentaciju – poručuje Gučin.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.