Branitelji iz 15. MPOAD-a na godišnjoj skupštini


Jučer je u križevačkom naselju Greberanec održana godišnja izvještajna skupština udruge 15. Mješoviti protuoklopni artiljerijski divizion (MPOAD). Članovi bivšeg križevačkog diviziona usvojili su godišnje izvještaje predsjednika udruge Željka Topolovca od osnutka u listopadu do kraja 2006. i za 2007. godinu te financijske izvještaje nadzornog odbora, a zatim prihvatili plan rada za ovu godinu.

Glavne godišnje aktivnosti udruge su obilježavanje spomena na poginule branitelje i ratnog puta postrojbe te posjet mjestima ukopa poginulih u ratu i umrlih pripadnika postrojbe. Tako se svake godine na 10. prosinca posjećuje spomen obilježje u Kričkama kod Novske, a na blagdan Svih svetih obilaze grobovi poginulih i preminulih pripadnika postrojbe.

Predsjednik Topolovec, nekadašnji ratni zapovjednik i načelnik topništva 15. MPOAD-a, a danas brigadir HV-a u mirovini, naglasio je potrebu za dobivanjem gradskog prostora za djelovanje udruge te okupljanje članova postrojbe.
Također je dogovoreno u zajedničkim aktivnostima, poput obilježavanja obljetnice oslobođenja križevačke vojarne 17. rujna, surađivati i s ostalim lokalnim udrugama Domovinskog rata kojih, prema hrvatskom Registru udruga, u Križevcima postoji šest.

Vezano

Komentari su zatvoreni.