U nedjelju slet planinara Zagorskog planinarskog puta

Zagorski_planinarski_put_ZPP_slet_planinari_Zlatar_BistricaPlaninarsko društvo “Kalnik” Križevci poziva u nedjelju 22. lipnja 2014.godine na 57. Slet planinara Zagorskog planinarskog puta (ZPP) te tradicionalan obilazak “Javorove staze zdravlja” s izletom u Zlatar Bistricu. Besplatan prijevoz autobusom je osiguran, s polaskom u 7 sati ispred Bille u Križevcima sve do Zlatar Bistrice. Prijave su obavezne kod vođe puta Stjepana Jembreka na broj mobitela 095/845-9509 ili e-poštom.

Za obilazak staze, koja nije zahtjevna, potrebna je obična planinarska obuća i odjeća za nizinsko hodanje, dakle lagane planinarske cipele ili tenisice, lagana odjeća te puno volje i želje za druženjem. Program predviđa okupljanje sudionika na KT1 u Parku HPD Javor od 8 do 9 sati ujutro, zatim početak obilaska uz prigodnu riječ domaćina, kratak predah uz osvježenje oko 11 sati kod KT2 te posjet zoološkom vrtu obitelji Hunjak u selu Ervenik. Druženje će se nastaviti uz hranu, pića, razne igre, tombolu, živu glazbu i ples na odmorištu kod sela Opasanjek, SRC”Šumarica” na  KT4.

Zagorski planinarski put (ZPP) jedna je od najstarijih planinarskih obilaznica u Hrvatskoj, a otvoren je 1. svibnja 1958. godine. Cilj ZPP-a je upoznati planinare i izletnike s prirodnim ljepotama i povijesnim vrijednostima Hrvatskog zagorja, Prigorja i Međimurja. U ovom trenutku ZPP broji 25 kontrolnih točaka (KT). Za obilazak treba Dnevnik ZPP-a.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.