Križevački kuglači ipak ostali bez bodova

U centru Zaboka, u oronulim prostorima propalog tvorničkog kompleksa ZIVT, iznikla je prekrasna multifunkcijska dvorana/kuglana. Prostor organiziran praktično i s puno ukusa, okuplja mladež željnu sporta iz cijele zabočke regije. Tako je između ostalih, osnovan i kuglački klub “Zabok”, klub čiji bi prosjek godina dobili kad bi prosjek KK “Elektra” Križevci podijelili s 2. Ekipa, kakvu bi i Križevci mogli imati, kada bi za to postojali uvjeti, u svojim redovima ima i juniorskog prvaka i juniorsku prvakinju Hrvatske. Upravo taj klub bio je domaćin pretposljednje utakmice sezone 2009/10 3. kuglačke lige, križevačkim gostima.

 
Bodovi prebitni i jednima i drugima ipak su lagano naginjali na stranu domaće ekipe, zbog prednosti domaće kuglane, međutim i Križevčani su imali svoje adute.
Oba trenera postavljaju defanzivne sastave i događa se da jači igrači igraju protiv jačih iz druge ekipe, dok slabiji idu na slabije. U takvoj režiji ishod utakmice rijetko se može prognozirati, a bitnu ulogu igra i sreća.
Dejan Kirin i Miroslav Tkalec probijaju led.
Kirin, željan dokazivanja protiv državne reprezentativke, odlično igra i osvaja bod s 539 srušenih čunjeva, svega 3 više od protivnice. Tkalec je igrao izjednačenu utakmicu do zadnjeg seta. Slabije odigran zadnji set, (uz ukupno 517), protivnik  koristi i uzima bod.
Nakon prvog para rezultat 1:1 i minus 24 čunja još je davalo razloga za optimizam.

Ivan Šimatović i Tomislav Sanković započinju s igrom u drugom paru.
Sanković usprkos izvrsnoj igri u čišćenju, i postignutim najjačim rezultatom svoje ekipe (551), ne ostvaruje pobjedu, jer je igrao protiv jedinog raspoloženijeg igrača od njega tog dana. 
Šimatović pak odigrava utakmicu koju će poželjeti što brže zaboraviti. Sa 485 srušenih čunjeva gubi od protivnika kojem nitko nije davao ozbiljnije šanse.
U tom trenutku vodstvo Zaboka odlazi na 3:1 i kasnije će se ispostaviti, nedostižna 52 čunja razlike.
Trećem paru su svi prognozirali podjelu bodova, ipak Kadović i Knapić se nisu složili s time. Kadović s (544), a Knapić s (529) srušenih čunjeva glatko su pobijedili protivnike i izjednačili bodovni rezultat na 3:3. Nažalost njihovo nadoknađivanje ukupnog zaostatka u čunjevima zaustavilo se na 31, te su zbog toga još dva boda pripala ekipi Zaboka.
Ukupan rezultat utakmice KK “Zabok” : KK „Elektra“ Križevci 5:3 (3196 : 3165)

Bez obzira na poraz, križevačka kuglačka ekipa “zacementirana” je na 7. mjestu ljestvice i zadnje kolo samo je pitanje prestiža.
 

 

Vezano

Komentari su zatvoreni.