Komunalno poduzeće ovlašteno za zbrinjavanje azbesta

KRIŽEVCI – Križevačko Komunalno poduzeće dobilo je ovlaštenje od Ministarstva zaštite okoliša za skupljanje, prijevoz i odlaganje azbestnog otpada na području Koprivničko-križevačke županije. Usluga je za građane potpuno besplatna, dok će tvrtke odvoz i odlaganje po toni materijala koštati 2.000 kuna. To je i glavna razlika, jer kako doznajemo od predsjednika Uprave Komunalnog Gorana Gregureka, svi koji se odluče riješiti opasnosti u vidu izolacijskih i građevinskih materijala koji sadrže azbest, a to su najčešće pokrovne salonitne ploče, trebaju okrenuti broj 720-915.
– Prije nego djelatnici Komunalnog dođu po opasan otpad, sve se treba dobro zalijati, kao se ne bi prašilo i kako se onda ne bi ta opasna prašina udisala. Preporučamo da to svakako rade ovlašteni krovopokrivači, rekao je G. Gregurek.

Kako je već bilo zabuna, Goran Gregurek ponavlja da skidanje ploča nije posao Komunalnog poduzeća, već njihov počinje tek kad su salonitke odložene s krova. Tada djelatnici Komunalnog pakiraju azbest u posebne vreće i odvoze na odlagalište. Prvi čovjek Komunalnog Gregurek kaže da na zahtjeve iz bilo kojeg dijela Podravine i Prigorja mogu odgovoriti u roku od par dana. Kazeta za odlaganje azbestnog otpada na križevačkom odlagalištu Ivančino brdo jedina je u županiji. U njezinu gradnju Fond za zaštitu okoliša uložio je 1,3 milijuna kuna.

Vezano

Komentari su zatvoreni.