Na ‘Sajmu studija’ društvenjaci savjetovali maturante

Ovogodišnji “Sajam studija” u Križevcima, peto izdanje obrazovno-informativnog projekta udruge P.O.I.N.T. u suradnji s Gimnazijom Ivana Zakmardija Dijankovečkoga, ovog se ožujka provodi u nešto izmijenjenom izdanju. Umjesto jednovečernjeg okupljanja križevačkih maturanata sa studentima, prošle je subote prijepodne najprije upriličeno predstavljanje 16 fakulteta iz društveno-humanističkih područja, a već ove subote u 10:15 sati na redu su tehnički fakulteti, sve u sklopu radionica Culture Shock Festivala.

– Odazvalo se tridesetak srednjoškolaca, ipak većinom 3. razreda, budući da je ovaj tjedan krenula državna matura iz hrvatskog j engleskog jezika pa su si maturanti, izgleda, uzeli malo više vremena za ponavljanje, objasnio je Mario Rajn, voditelj “Sajma studija”, ujedno i koordinator “Priprema za državnu maturu” koje P.O.I.N.T. od prošle jeseni provodi u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem i Gradom Križevcima.

– Same pripreme za državnu maturu teku redovito i uredno po definiranim rasporedima, a nakon samih ispita, odnosno na završetku priprema, predavači će napraviti i izlazne testove, kako bismo mogli evaluirati razinu znanja polaznika nakon priprema, istaknuo je Rajn, podsjetivši polaznike na uredno izvršavanje ugovornih obaveza.
Iako se ove godine “Sajam studija” solidno uklapa u termin subotnjih priprema križevačkih maturanata za državnu maturu, organizatori napominju da će za iduću školsku godinu uvažiti sugestije nekih srednjoškolaca da se sajam održi već u prvom polugodištu, prije samog odabira predmeta za državnu maturu.

Vezano

Komentari su zatvoreni.