Zoran Milanović u Križevcima: ova vlada je nespremna za ozbiljnije reforme

Jučer je Križevce i križevačke socijaldemokrate posjetio predsjednik Socijaldemokratske partije Hrvatske Zoran Milanović koji je tijekom cijelog dana bio u posjetu Koprivničko-križevačkoj županiji. Kao domaćin križevačkog posjeta, Forum mladih SDP-a Križevci je, podržan Gradskom organizacijom SDP-a, upriličio susret s predsjednikom stranke i razgovor o aktualnom političko-gospodarskom trenutku u Hrvatskoj.

Milanović je istakao kako su ga izrazito zanimali izborni rezultati SDP-a u Križevcima koji od 2007. do 2010. bilježe pozitivan rast. Govoreći o sveprisutnom pozivanju na prijevremene izbore, naglasio je kako sadašnja HDZ-ova vlada formalno ima mandat do 2011. godine, no mandat koji je osvojila u potpuno drugačijim okolnostima, u zadnjim mjesecima financijske stabilnosti, dok posljednje dvije godine, osobito krajem prošle godine, hrvatsko gospodarstvo bilježi pad od 5 posto.

 “Odgađanje izbora je lagana agonija koja se produljuje”, naglasio je, kazavši kako se od SDP-a mnogo očekuje, a smatra da ovakva vlast u Hrvatskoj mora upravljanje prepustiti sposobnijima. “Cilj je red i poredak u kojem se cijeni rad i u kojem će se znati tko je i za što odgovoran, važno je kako država raspodjeljuje novac, ako to radi loše i neefikasno, čini ogromnu štetu, a ako nije u stanju pravedno upravljati novcem, a očito nije, nek raspiše izbore.”

Pored toga, Milanović napominje kako sadašnja vlast nije spremna i sposobna za provođenje ozbiljnijih reformi, osobito na uklanjanju političke korupcije. U razgovoru s članstvom kazao je kako država treba više ulagati u obrazovanje, omogućujući studiranje svima te prepraviti sustav poticaja u poljoprivredi kako bi ova gospodarska grana bila što učinkovitija.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.