Križevački gimnazijalci najbolji kemičari i ‘hrvati’ u županiji

GimnazijaKZ.jpgUčenici križevačke gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga nastavljaju s uspjesima na županijskim natjecanjima znanja.
Jučer su na županijskom natjecanju iz kemije u Drnju mladi kemičari osvojili 3 prva i jedno drugo mjesto.
Na natjecanju u organizaciji Osnovne škole "Fran Kancelak" sudionici su bili učenici osnovnih i srednjih škola s područja Koprivničko-križevačke županije, rješavajući zadatke istovjetne onima s ostalih županijskih natjecanja u Hrvatskoj.

Kemijanje.pngU konkurenciji prvih razreda srednjih škola prvak je križevački gimnazijalac Jakob Vukalović. Da bi uspjeh prvaša bio veći pobrinuli su se također KriževčaniLuka Radiček, Mario Filipašić i Matija Videković, plasiravši se na sljedeća tri mjesta.
Među učenicima drugih razreda od Križevčana se natjecala samo Ana Ištvanović, osvojivši prvo mjesto.
Drugo mjesto kod trećih razreda pripalo je Sandri Špoljar a četvrto Nikolini Škrlec, objema učenicama križevačke gimnazije.
Četverostruku pobjedu ostvarili su i maturanti: prvi je Ivan Štironja, druga Lucija Ištvanović dok treće mjesto dijele Irena Sokolović i Marin Videković.

Nas_jezik.gifPored znanja iz kemije, gimnazijalci iz našega grada pokazali su da ostvaruju izvrsne rezultate i u poznavanju materinjega jezika.
Na jučer održanom županijskom natjecanju u Novigradu Podravskom Tomislav Hrebak iz drugog razreda je, s 93 postotnom točnošću, najbolje riješio testove a treće je mjesto pripalo Danijeli Srbljinović s 85 % točnih odgovora.
Prvo je mjesto kod trećih razreda, sa 78 % osvojio Bonislav Kamenjašević.

Čestitamo učenicama i učenicima te njihovim mentoricama i mentorima.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.