Šket: Radnicima Peveca idući tjedan plaća, zaostaci u lipnju

KOPRIVNICA – Koprivnički prodajni centar Pevec sutra ponovno otvara svoja vrata, a prema riječima stečajnog upravitelja Darka Šketa zaposlit će se 63 radnika, dok bi sukladno daljnjem poslovanju moglo biti i dodatnog zapošljavanja. Centar će poslovati u smanjenom obimu, samo u prizemlju, a za ugostiteljski dio je raspisan natječaj za najam. Srećom, u koprivničkom Pevecu nije bilo problema s krađom robe kao što se događalo u drugim centrima, kazao je Šket.
– Odajem priznanje radnicima koji su u vremenima kada je Pevec bio zatvoren očuvali centar u Koprivnici. To je zapravo i omogućilo da se u relativno kratkom vremenu stvore uvjeti za nastavak poslovanja, naglasio D. Šket.

Osim što će ponovno raditi, za radnike stižu dobre vijesti. Slijedeći tjedan bit će im isplaćena plaća za odrađenih mjesec dana otkaznog roka, dok bi ostala dugovanja trebali dobiti u lipnju. Tri plaće otprije stečaja i polovicu iznosa otpremnine mogu očekivati da će im Agencija za razvoj i zapošljavanje isplatiti oko mjesec dana nakon ispitno-izvještajnog ročišta, koje će se održati 19. svibnja.

Vezano

Komentari su zatvoreni.