On je najljubazniji Križevčanin, vozi kad god poželite

Uslužni taksist Vozač taksija Stjepan Hrg najljubazniji je Križevčanin, prema ocjeni građana i žirija u sklopu ovogodišnje akcije Turističke zajednice. Kao bivši šofer Čazmatransa, prije 10 godina pokrenuo je taksi službu za prijevoz od Željezničkog kolodvora do Groblja, i još uvijek relaciju od 4 kilometra, s usputnim postajama, naplaćuje 4 kune.

– Niti ne namjeravam mijenjati s obzirom na situaciju – ističe Hrg, koji je putnicima vlaka često i prva dobrodošlica u Križevce. Iako mu se prije 6 godina pridružio sin Zoran, veli da u 10 godina nijednom nije bio na godišnjem odmoru.

– Nedjeljom se malo odmorimo jer vozimo tek od 17 sati, ali uvijek smo prilagodljivi i maksimalno savitljivi, ne radimo ovo radi novca – navodi Stjepan, kojemu počeci, priznaje, i nisu bili laki.

 

– Odlučio sam biti na usluzi građanima i putnicima, iako su neki govorili da nemam šanse jer je tu Čazmatransov monopol, a ja sam uzvratio da mi ne mogu zabraniti jer više nema komiteta. Godišnju koncesiju Gradu plaćam 1200 kuna za dva kombija – napominje ovaj najljubazniji Križevčanin. Katkad djeluje i kao hitna pomoć.

– Kad netko doma zaspi spašavamo ga u 5 minuta pa vozimo i prečicama, ali nikad skuplje od četiri kune. Najteže nam je, pak, u 7. i 8. mjesecu kad ima manje đaka, ali smo svejedno puni, s 8 osoba po vožnji – kaže Hrg. Zbog njega, prije par godina “veliki” Čazmatrans također je morao uvesti manje autobuse, no Hrg je zadržao popularnost.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.