U nedjelju ‘Goranovci’ u Bistrici

Muški vokalni ansambl SKUD-a “Ivan Goran Kovačić” iz Zagreba i dirigent Ozren Bogdanović sudjelovat će pjevanjem na Sv. Misi u hrvatskom Nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici, u nedjelju, 28. veljače 2010. godine. Misa će se održavati od 16 sati u samoj Bazilici Majke Božje Bistričke, a na njoj će se čuti djela Franje S.V. Kalskog, Krste Odaka, Lj. Galetića, M. Lešćana i drugih, a bit će pjevana i Dalmatinska Misa don Šime Marovića.

Nakon pjevane mise, kao i za vrijeme nje čut će se i nekoliko crnačkih duhovnih pjesama.
Dirigent Bogdanović poziva sve Križevčanke i Križevčane da dođu i sudjeluju na ovom događaju koji se odvija nakon pobožnosti Križnoga puta koji je u 15 sati na bistričkoj Kalvariji.
Naš sugrađanin, dirigent i umjetnički voditelj ovog poznatog pjevačkog sastava, Bogdanović je ujedno i najmlađi dirigent u povijesti I.G. Kovačića, te organizator nekoliko koncerata tog 60. godišnjeg društva u Križevcima. Vodeći “Goranovce” dobio je prve nagrade u svim kategorijama na Međunarodnom natjecanju muških zborova 2008. u Petrinji, nagrade Hrvatskog društva skladatelja i Hrvatske udruge zborovođa.
 

 

Vezano

Komentari su zatvoreni.