Projektna dokumentacija za izgradnju agro inkubatora

KRIŽEVCI – Nakon završne konferencije u Pečuhu, i u Križevcima su predstavljeni rezultati IPA projekta Agro inc, kojega su tamošnja gradska uprava, Srednja gospodarska škola i Udruženje obrtnika provodili s partnerima iz Regionalnog saveza poslodavaca i industrijalaca mađarske županije Baranya. Od lanjskog svibnja izrađena je studija o poljoprivrednicima i poduzetnicima križevačkog kraja, njihovim potrebama i interesima te baza podataka koja će služiti za nove projekte poticanja poljoprivrede. A najvažnije postignuće, navela je Marija Podolski iz Upravnog odjela za gospodarstvo i financije Grada Križevaca, je završena projektna dokumentacija za gradnju zgrade agro inkubatora u križevačkoj Gospodarskoj zoni Gornji Čret.
– Kroz ovaj projekt smo dobili kompletnu projektnu dokumentaciju, počevši od idejnog projekta, lokacijske dozvole, glavnog projekta i konačno građevinske dozvole. U ovom trenutku imamo spremnu kompletu projektnu dokumentaciju za aplikaciju na bilo kakve natječaje za gradnju te zgrade. I mi ćemo vrlo brzo nastojati prijaviti projekt za financiranje gradnje ovakvog inkubatora, već na slijedećem natječaju koji će IPA raspisivati u studenom, rekla je Podolski.

 

Zamišljen kao upravno središte nove poduzetničke zone, Agro inkubator je projektiran na površini od 2000 četvornih metara s uredima, konferencijskom dvoranom, ambulantom medicine rada te restoranom, skladištima i hladnjačom. Da bi zgrada te kvadrature i sadržaja doista niknula na Gornjem Čretu i ispunila jednu od glavnih svrha, postala otkupno mjesto za razne poljoprivredne proizvode, trebat će puno izdašniji izvor novca nego što je bio u projektu Agro inc. Njegov je proračun težio 541 tisuću eura, od čega je Europska unija kroz program prekogranične suradnje IPA sufinancirala 85% ukupne vrijednosti. (RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.