Oporba misli da bi natječaji mogli biti namješteni

KRIŽEVCI – Oporbeni članovi križevačkog Gradskog vijeća usprotivili su se raspisivanju dva javna natječaja, za prodaju dijela zemljišta starog sajmišta u poslovnoj zoni Nikole Tesle, te za davanje prava građenja kojim bi preuređenjem vojničkih spavaonica u bivšoj vojarni bio osnovan četvrti gradski dječji vrtić. U oba slučaja smatraju, pošto je prethodno iskazano zanimanje mogućih investitora, da bi moglo doći do pogodovanja i namještanja natječaja.

I dok je to bila glavna zamjerka u slučaju prodaje jedne od posljednjih građevinskih parcela u Teslinoj zoni, u neposrednoj blizini željezničkog kolodvora, protiv zamisli o vrtiću u nekad vojnom objektu križevački oporbenjaci imali su još niz primjedbi. Šef gradskog SDP-a i vijećnik Ivan Knok pitao je znači li to odustajanje od planirane prenamjene zgrade u studentski i učenički dom te treću osnovnu školu, a ako ne znači smatra nespojivim sve te namjene u istom objektu.

Zauzvrat, Knok je predložio natječaj za izgradnju novog objekta, a gradonačelnik Branko Hrg odmah mu uzvratio da je to već i učinjeno, ali bez uspjeha jer nije bilo zainteresiranih ulagača. No, za preuređenje dijela vojničkih spavaonica i pokretanje vrtića ima zanimanja, a cijeli bi posao mogao biti dovršen do jeseni.

– Zgrada ukupno ima 3600 kvadrata, bez tavana. Realno gledajući, teško će biti pronaći neku namjenu i sredstva da se ta zgrada u potpunosti uredi, te bi ovo u stvari bio najbolji način da se barem jedan njezin dio stavi u funkciju. Ujedno, tako bi se u Križevcima riješio problem nedostatka prostora za smještaj više od 100 mališana jasličkog i vrtićkog uzrasta. To treba riješiti odmah, a ne kad dođu neka bolja vremena, zaključio je B. Hrg.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.