U nekadašnjoj vojarni bit će novi vrtić

KRIŽEVCI – U tri križevačka dječja vrtića smješteno je nešto više od 400 predškolaca, a da ima dovoljno prostora, prema interesu koji su iskazali roditelji polaznika bi bilo još stotinjak više. Višegodišnji manjak vrtićkih i jasličkih kvadrata još je izraženiji donošenjem novih pedagoških standarda, koji su smanjili broj djece u skupinama. Stoga je gradska vlast krajem prošle godine raspisala javni poziv za izgradnju novog vrtića. Iako na njega nije stigla ni jedna konkretna ponuda, kaže gradonačelnik Branko Hrg, nije ju trebalo ni dugo čekati.
– Nakon javnog poziva ipak se pojavila jedna ustanova, koja već ima dobro iskustvo u radu s predškolskom djecom, te koja je zainteresirana za osnivanje dječjeg vrtića u Križevcima, rekao je B. Hrg.

Odmah se krenulo u raspisivanje novog natječaja, ali bitno drugačijeg od prethodnog. Naime, umjesto izgradnje novog objekta ovaj put Grad će osigurati prostor u bivšim vojničkim spavaonicama nekadašnje vojarne, a investitor ga urediti o svojem trošku. Izgradio bi se poseban ulaz u prostor od oko 500 kvadrata, a kraj vrtića bi bio i vanjski prostor za igru djece, objasnio je križevački gradonačelnik Hrg.

Osim što bi Križevčani tako dobili prostor za po pet novih jasličkih i vrtičkih skupina, na ovaj način bio bi spašen od propadanja još jedan dio vojarne. Pravo građenja dalo bi se na 20 godina, a iako još nije službeno procijenjeno koliko će trebati uložiti u prenamjenu i uređenje spavaonica, gradonačelnik Hrg kaže da se sigurno radi o oko dva milijuna kuna.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.