Mladi ‘Radnikovci’ bolji od iskusnih ‘Grafičara’

Napokon su košarkaši križevačkog “Radnika” ostvarili pobjedu na domaćem terenu! Utakmicu protiv “Grafičara” iz Ludbrega križevačka je ekipa proteklog vikenda dobila rezultatom 76:72. Ova pobjeda ima i dodatnu težinu – njome su “Radnikovci” vjerojatno uspjeli osigurati ostanak u A2 košarkaškoj ligi Sjever. 

U prvom su poluvremenu gosti bolje igrali, predvođeni iskusnim playom Horvatom, centrima Morovićem i Vrabecom znalački su iskoristili grč i nervozu u igri Križevčana te na odmor odlaze s prednošću od 14 koševa.

 

 U nastavku je “Radnik” odigrao kvalitetnije. Agresivnom obranom na čitavom terenu križevački su mladići potpuno odsjekli vanjsku od unutarnje linije Grafičara, u napadu su igrali koncentrirano te krajem treće četvrtine prelaze u vodstvo. U samom finišu gosti tricama Slatine i Mikca prelaze u vodstvo 71:72, no tricom i poslije pogocima s linije slobodnih bacanja Radoš zaključuje utakmicu u korist domaćina.
Križevački košarkaši pobjedu su izborili kolektivnom igrom uz veliku podršku i sportsko navijanje domaće publike, ali bez ozlijeđenog centarskog para Erak-Beljo koji će se ekipi priključiti u nastavku prvenstva.

Nakon druge ovosezonske pobjede najstariji se križevački košarkaški klub nalazi na desetome mjestu ligaške tablice.

KK “RADNIK”: Martinović  17, Pomper 2, Nervo 3 ,Leljak -, Samardžija T. 7, Radoš .9, Samardžija M.-, Glamuzina 2, Kirin -, Martinčić  8, Beljo J. 2, Maksić 26. 

KK “GRAFIČAR”: Horvat 9, Papp.5, Kokolek 0, Beser -, Mikec 3, Siladić  7, Križanić -,Vrabec 21, Bačani-, Slatina 6, Morović  21.

 

 

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.