Radili su, raspravljali i pisali, nisu dolje bili na duhovnoj obnovi

Svi gradski pročelnici, gradonačelnik, tajnica Grada, te ravnatelji ustanova pod gradskom kapom, dakle osnovnih škola, dječjih vrtića, kulturnih institucija i javne vatrogasne postrojbe i poduzetničkog centra, ukupno tridesetak ljudi, priuštili su si boravak na moru, u križevačkom odmaralištu u Pagu na istoimenom otoku. Od četvrtka navečer do subote popodne su imali tzv. savjetovanje.

– Cilj okupljanja je da ravnatelji obrazovnih i kulturnih ustanova razmijene iskustva i programski se povežu tijekom godine – prenio je zaključak organizator, prof. Mladen Tenodi. Objasnio je da su ove godine, inače treće zaredom, jer odlasci na Pag gradskoj su upravi u siječnju tradicionalni, napravili i iskorak jer su imali i radionicu o timskom radu.
– Radionica je bila izvrsna, vodila je psihologinja iz Zagreba – kazala je ravnateljica Glazbene škole prof. Branka Špoljar, te dodala, kao i prof. Josip Šikić, uime Gimnazije, ali i u funkciji predsjednika Zajednice športskih udruga, da su se upoznali i s budućim funkcioniranjem gradskog proračuna kao riznice.

 

Dio petka otpao je i na usvajanje mogućnosti prijave projekata, a slušali su i o brendiranju Grada i Županije, energiji…
Ako je tkogod u Križevcima posumnjao da bi gradski oci slijedili karlovačke, koji su, radi sličnog, išli u Međugorje, pročelnik Darko Masnec poručio je: ”Radilo se, mi nismo išli na duhovnu obnovu!” Štoviše, prema riječima obojice pročelnika, troškovi su bili minimalni jer su korišteni resursi i režijski troškovi svojeg odmarališta.

A koristi je bilo, jer, kažu sudionici, bili su na jednom mjestu, “slobodni” od telefona i upadanja stranaka. Premda su, spočitnuli su neki na subotnjim gradskim kavama, u recesiji mogli ostati i kod kuće, makar na Pagu bilo i jeftino.

Vezano

Komentari su zatvoreni.