Dvoboj križevačkih košarkaških drugoligaša

Današnje popodne na parket Modeca donosi drugi po redu dvoboj križevačkih košarkaških drugoligaša, Križevaca i Radnika. Žapci, koji su ovaj put domaćini ekipi Ante Tomasa, u prvom su dijelu prvenstva pobijedili, a to očekuju i ovaj put. Zirdumovi igrači prošli su zahtjevan zimski pripremni raspored ispunjen jakim treninzima i utakmicama. Marin Zirdum-Ziki, trener Žabaca kaže:
– Subotnja je utakmica protiv Radnika prije svega pravi križevački košarkaški praznik i prigoda da pune tribine pozdrave mlade križevačke igrače u obje momčadi. Naravno da očekujem pobjedu svoje momčadi, dobro smo se i temeljito pripremali za nastavak prvenstvene sezone.

Ispunjenom gledalištu u momčadi Križevaca po prvi će se put predstaviti dvadesetgodišnje, 205 cm visoko pojačanje iz Zadra, Šime Buterin, koji je protekle dvije i pol sezone bio uzdanica Kraljevice, prošlogodišnjeg prvaka A2 Zapada.
S druge strane, profesor Tomas muku muči sa ozljedama svojih igrača, i u rosteru za gradski derbi imat će samo tri seniora:
– Najviše nam problema zadaje ozljeda Mije Belje, nosioca naše igre pod obručima. Momčad našeg gradskog suparnika izrazit je favorit u ovom susretu, a ja moram pripremiti i osposobiti momčad za presudne susrete u nastavku prvenstva. U svakom slučaju nadam se atraktivnoj i lijepoj košarci i punim tribinama. Košarkaši iz oba gradska kluba to zaslužuju.

Neovisno o trenutnom položaju na tablici, susreti gradskih suparnika uvijek su bili nešto više od puke borbe za bodove. Gradski derbiji sa sobom donose poseban naboj i šarm, i već su sami po sebi dovoljan razlog da pohodite tribine Modeca danas popodne u 16 sati.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.