Savjet mladih nastavlja s programom Mladi za mlade

KRIŽEVCI – U prošlom, prvom sastavu Savjeta mladih grada Križevaca je pokrenut, a krajem prošle godine novoizabrani članovi Savjeta nastavili su program Mladi za mlade. Zamisao je da tamošnji srednjoškolci sami osmišljavaju cjelovečernji sadržaj svojeg druženja i jednom mjesečno ga održe u prostorima Kluba kulture. Pokretanje tih večeri zasluga je prvog saziva i predsjednika Savjeta mladih Nikole Pandurića, a nije nevažno što je na tu dužnost izabran i u drugom mandatu. Nikola kaže da su Mladi za mlade pokrenuti kako bi probudili srednjoškolce uspavane ponudom sadržaja koje su im drugi servirali, a da se nisu potrudili sami za sebe prirediti sadržajan provod.
– I onda se Savjet mladih dosjetio da bi mogao povezati srednjoškolce i resurse koji postoje u gradu Križevcima u vidu prostora Kluba kulture, te ih jednostavno spojiti, da srednjoškolci počnu koristiti te prostore za svoje programe, druženja, igre i slično. To se pokazalo kao vrlo dobra ideja, te je ostvaren cilj cijelog programa, a to je aktiviranje mladih da sami počnu promišljati o svojem slobodnom vremenu i čime se bave, rekao je N. Pandurić.

U novoj školskoj godini sezonu su započeli budući obrtnici Škole Ivan Seljanec, održavši svoj program u prosincu, a siječanjska večer određena je za Srednju gospodarsku školu. Potom je red na gimnazijalce, a onda ponovno ispočetka. Svima je zajedničko to da će se zabaviti toliko dobro koliko se sami potrude.
– Srednjoškolci pripremaju različite programe, poput karaoka, igranja interaktivnih igrica, pjevanja, glume, recitiranja i sličnog, u onom obliku u kojem je to zanimljivo mladima te dobi. Programi su najčešće komičnog karaktera, a najbitnije je da se druže svi zajedno na jednom mjestu, da ne postoji nekakva segregacija između razreda, da ne postoji netrepeljivost. Lani se to i dokazalo, jer nije bilo nikakvih incidenata niti na jednom događanju, objasnio je predsjednik Savjeta mladih N. Pandurić.
Na sve večeri ulaz je slobodan, Udruga KVARK prostor Kluba kulture ustupa također besplatno, a troškove primjerice redara ili rada na ozvučenju pokriva križevačka gradska blagajna.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.