Novi prostor za muzejsku građu

KRIŽEVCI – Križevački Gradski muzej konačno ima vlastiti prostor za čuvanje dijela zbirke koji nije u stalnoj postavi ustanove. Uređen je tijekom prošle godine u podrumu zgrade Likovne galerije na Nemčićevom trgu, a novac potreban za zahvat osiguran je i udružen sa sve tri razine financiranja, kaže nam ravnatelj Muzeja Zoran Homen.
– Najveći dio sredstava, oko 80.000 kuna dobili smo od Ministarstva. Ostala sredstva u ovoj investiciji, koja je ukupno iznosila oko 145.000 kn, pokrili smo sredstvima Županije i Grada Križevaca, objasnio je Z. Homen.
Muzejski predmeti koji su svoj novi smještaj našli u podrumu Galerije, do preseljenja su zauzimali prostor predvorja bivšega Kina ‘Kalnik’, a ravnatelj Homen kaže da je to dobar dio od ukupno oko 6000 predmeta koliko ih Muzej danas ima u svojem vlasništvu. Novi muzejski depo ili čuvaonica, iako se radi o svega 35 kvadrata površine, za sada će biti dovoljan, a važno je i to da je opremljen prema zahtjevima muzejske struke alarmnim i protupožarnim sustavima, grijanjem te odvlaživačem zraka.

Vezano

Komentari su zatvoreni.