Dr. Hebrang u kampanji treći put u Križevcima

KRIŽEVCI – Predsjednički kandidat HDZ-a dr. Andrija Hebrang u Križevcima se družio s građanima na središnjem trgu. Poručio je da sudbina Hrvatske ovisi o tome koga će građani izabrati za predsjednika jer u sljedećem razdoblju ulazimo u Europsku uniju. Predstavio je svoj program Za europsku i ponosnu Hrvatsku u kojem je u prvom planu podizanje konkurentnosti hrvatskih proizvoda. Hebrang smatra kako predsjednik ne može samo kritizirati Vladu nego i predlagati rješenja.
– Na temelju članka 101. bih predložio Vladi RH tematske sjednice na kojima bi se raspravljalo o opterećenju hrvatskog proizvoda porezima, doprinosima, parafiskalnim nametima. Ja predlažem rješenja po kojima se oni smanjuju da bi proizvod postao konkurentan. Predložio sam i rješenja za poljoprivredu, naš poljoprivrednik mora postati po standardu ravan srednjem standardu Europske unije, rekao je Hebrang.

Hrvatskoj su potrebne mnoge reforme, a u tome će pomoći Europa s tri i pol milijarde eura u prvoj godini članstva, od čega je 800 milijuna namijenjeno poljoprivredi, kaže Hebrang. A budući predsjednik mora pripremiti društvo da se pripremi za taj izazov. Na skupu za našu i susjednu Bjelovarsko-bilogorsku županiju u Bjelovaru Hebrang biračima ukazuje na značaj predsjedničkih izbora.
– O čelnom čovjeku države u velikoj mjeri ovisi da li ćemo u EU uzeti ono što nam se nudi, dakle prvi cilj mog programa je povećanje standarda naših građana, ili ćemo tamo biti prirepak EU, poručio je Hebrang u Križevcima.

Budući predsjednik, smatra Hebrang, mora biti motor razvoja i reformi te projekata i programa koje je upravo on u svojem programu predložio. Uz to, državi valja vratiti ponos i dostojanstvo te zajedništvo naroda.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.