Žapci dobri, ali Torpedo još bolji

U sinoćnjoj utakmici šesnaestine finala kupa Krešimira Ćosića, u odličnom ambijentu križevačke dvorane, ekipa Križevaca poražena je od riječkog Torpeda. Žapci su utakmicu otvorili spektakularno, gotovo bez pogreške, no nisu izdržali. Torpedo je bio bolji.

Trener Križevaca Zirdum dobro je skautirao Riječane i svoje dečke pripremio za tekmu. Tičina je odlično organizirao igru, u dva je navrata na niskom postu odigrao sa Jugom jedan  na jedan, a agresivnom ga je obranom praktički odsjekao od unutarnje linije. Na početku utakmice Križevčanima gotovo svaka lopta upućena prema košu ulazi. Riječani pak, impresionirani ambijentom bacaju puno toga u bunar. Na životu ih drži Maruna kojeg prvo Kuzmić, a poslije i Kolovrat nisu mogli zaustaviti osim prekršajem. Riječki trener Smojver, čini se, nije skautirao Žapce, probleme je detektirao u hodu i tek oko 15. minute sve posložio.

Uz Jerichu, izvrsnog i u napadu i u obrani, startao je Sissoko koji je odmah zaustavio Pehara. Tek je kasnije u igru ušao Šiprak i već je u prve dvije minute napravio tri nepotrebna faula. Izlaskom Tičine organizacija igre pada, a Riječani stišću, igraju pressing. Žapcima volje nije manjkalo, ali, budimo iskreni, njih trojica, četvorica uistinu mogu igrati na ovako visokoj razini, dok kod Torpeda to mogu njih desetorica.

Osim toga, Torpedo je neusporedivo uigranija ekipa i k tome još bolje selektirana, ali Zirdum je iz svojih igrača sinoć izvukao 150 %. Igru je maksimalno pojednostavio, Šipsu, Svobodi i Tičini ostavljao se prostor za igru 1-1, nažalost, nekoliko je lopti u presudnim trenucima „ispalo“ iz koša.
Što se križevačke zone tiče- vidi se itekakav napredak, ali Riječani su je u 2-3 pasa probijali. Impresionira lakoća i mirnoća kojom igraju Riječani, posebno Maruna.

Dakle, čestitke zaslužuju i jedna i druga ekipa. Ambijent dobar, nažalost publika kazališna. Ustvari, u kazalištu publika ostaje do spuštanja zavjese na kraju zadnjeg čina, a jučerašnja je, dvije minute prije završetka i to baš na – 9 kada je Žapcima trebala podrška, krenula prema izlazu. Šteta.
Nakon sinoćnje pobjede riječki Torpedo ostaje jedina drugoligaška ekipa u Ćosićevom kupu. U osmini finala već ove subote nastupit će protiv prvoligaša Darde.
 

 

Vezano

Komentari su zatvoreni.