Povijesna srijeda za ‘Žapce’

Kada u srijedu, 16.prosinca na parket Modeca istrče košarkaši Križevaca i riječkog Torpeda započet će utakmica koja će zasigurno jednoga dana imati posebno mjesto u povijesti mladog križevačkog kluba. Nakon točno 15 mjeseci i 4 dana od utemeljenja kluba, Žapci igraju utakmicu osmine finala kupa Krešimira Ćosića! Jedina dva drugoligaša među posljednjih 16 momčadi u konkurenciji hrvatskog košarkaškog kupa su Križevčani i Riječani, i to nesporno predstavlja sjajan rezultat kojeg se ni veća, starija i zvučnija košarkaška imena od Križevaca ne bi posramila. Eventualni ulazak među zadnjih 8 već u drugoj sezoni postojanja kluba nadmašio bi sva očekivanja popularnih Žabaca i njihovih vjernih navijača, ali i šire križevačke te regionalne košarkaške javnosti.

Predposljednju stepenicu na putu do zvijezda pokušat će Križevčanima nasapunati košarkaši Torpeda, vrlo snažna momčad drugoligaškog Zapada koja ove sezone ni u prvenstvu, ni u kupu, ne zna za poraz. Torpedo, također vrlo mlad klub, utemeljen je prije četiri godine i nakon gašenja Kvarnera, donedavnih glavnih perjanica riječke košarke, Torpedaši su ove sezone nedvosmisleno istaknuli klupske ambicije k borbi za prvoligaški status. Žapci svojim riječkim gostima žele puno uspjeha u borbi za vrh A2 Zapada, ali će im u isto vrijeme tu borbu pokušati olakšati tako da ih oslobode obveze igranja u ritmu subota-srijeda.

Križevčani su u nedjelju otpuhali sa parketa ludbreški Grafičar sa 74 koša razlike, i puni respekta, ali i vjere i elana, usmjerili svoje misli prema srijedi i utakmici kakvu mnogi mlađi među njima nisu još imali prigode igrati. Obje će momčadi na parketu i tribinama Modeca dočekati spektakularno ozračje krcatog auditorija i niza sadržaja koji će podizati temperaturu u vjerojatno ionako usijanom Modecu, a kako će se tko snaći u takvoj atmosferi vidjet ćemo već nakon početnog sudačkog podbacivanja. Križevačkim će košarkašima protiv snažnog protivnika biti neophodna gromoglasna pomoć s tribina i oni je s pravom očekuju, jer se u srijedu 16. prosinca u 18 sati ne igra obična košarkaška utakmica.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.