(FOTO) Nogometaši Križevaca obilježili datum rođenja legendarnog trenera Antuna Bednaića – Tine

Na današnji dan 1946. godine rodio se osnivač i prvi voditelj Škole nogometa Križevci Antun Bednaić – Tina. Prije odlaska na utakmicu u Sveti Martin na Muru, igrači, stručni stožer i vodstvo Nogometnog kluba Radnik Križevci prisjetili su se kultnog trenera i zapalili mu lampaše. Prigodan govor održao je trener prve momčadi Anthony Pavlović.

“Hvala dragom Tini na svemu što je učinio za križevački nogomet i neka mu je vječna slava i hvala. Počivao u miru Božjem”, kratko je izjavio Pavlović ovim povodom.

Antun Bednaić rođen je 3. rujna 1946. godine u Križevcima. U mladosti je, osim nogometa, trenirao i rukomet, no ipak je prevladala ljubav prema zelenim travnjacima. Paralelno s nogometnom, gradio je i trenersku karijeru, počevši od 1974. godine kada je preuzeo vođenje pionirske postave. Godinu potom uspješno je završio Višu školu za fizičku kulturu u Zagrebu te je postao trener nogometa. Ostatak trenerske karijere proveo je u rodnom gradu, najčešće radeći s mlađim kategorijama. Od brojnih uspjeha svakako se ističe osvajanje drugog mjesta na prvenstvu Hrvatske za amaterske klubove 1980. godine, te više puta sudjelovanje sa ekipama NK „Križevci“ na završnici prvenstva Hrvatske poslije osnivanja Škole nogometa NK „Križevci“. U kasnijoj fazi trenerske karijere, 2006. godine, Bednaić je završio Nogometnu Akademiju Hrvatskog nogometnog saveza čime je stekao zvanje trenera UEFA-A.

“Križevačka škola nogometa danas je poznata ne samo u županiji, već i mnogo šire. Mnogi mladi nogometaši ponikli u Križevcima i križevačkoj nogometnoj školi, nastavljaju karijere u većim nogometnim klubovima, što je ujedno i veliko priznanje kako voditelju škole tako i svima koji sa njima rade. U prikupljanju građe za Križevačku nogometnu priču 1909.-2009. dao je nemjerljiv doprinos”, stoji u knjizi Ivana Majdaka, Križevačka nogometna priča.

Vezano

Komentari su zatvoreni.