Smanjena nezaposlenost u Koprivničko-križevačkoj županiji

KOPRIVNICA – Kao i u državi, nezaposlenost je u travnju u Koprivničko-križevačkoj županiji smanjena. Krajem prošlog mjeseca u evidenciji Zavoda za zapošljavanje nezaposlenih je bilo 7.537-ero Podravaca i Prigoraca, što je 210 ili 2,7% manje nego u ožujku. Pad broja nezaposlenih evidentiran je u sve ti ispostave Zavoda u našoj županiji i to u Koprivnici za 90 osoba, u Križevcima 74, a u Đurđevcu 46 osobe. No u odnosu na isto vrijeme lani, nezaposlenost je porasla za oko 23%, odnosno bez posla je 1.398 osoba više nego krajem travnja 2009. godine.

Na Zavodu su se prošlog mjeseca prijavile 484 nezaposlene osobe, od kojih je najviše ostalo bez posla u prerađivačkoj industriji, građevinarstvu i trgovini, i to najčešće zbog isteka ugovora o radu na određeno vrijeme. Istovremeno, Područna služba Zavoda tijekom travnja evidentirala je samo 209 potreba za radnicima, mnogo manje nego u ožujku ili u isto vrijeme lani. Najtraženija zanimanja prošlog mjeseca bila su konobar, vrtlarski i radnici u parkovima, čuvari i prodavači.

I dok je prije bilo više žena bez posla, već neko vrijeme one su se izjednačile s muškarcima. Naime, u evidenciji Zavoda za zapošljavanje na području naše županije u proteklih se godinu dana broj nezaposlenih muškaraca povećao za 1.084, a žena za 314. Recimo još da je od prijavljenih na Zavodu u travnju novčanu naknadu u našem kraju primila njih trećina odnosno 2.391 nezaposlena osoba, što je skoro 40% više nego lani.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.