Nastavak suradnje VGU i Francuza

KRIŽEVCI – Na putu prema eurointegracijama našoj državi predstoji skoro osnivanje Hrvatske poljoprivredne komore, a da bi taj korak bio što jednostavniji, kraći i bez grešaka, svojim savjetima Ministarstvu poljoprivrede pomažu predstavnici Francuske poljoprivredne komore. Dio pak svojeg vremena gosti su odvojili za posjetu Visokom gospodarskom učilištu u Križevcima, a od prodekanice za nastavu Renate Husinec doznajemo da su pri tom imali dva glavna cilja.
– Jedan je da saznaju o tome kako je Učilište organizirano, kakvu nastavu i kakve studijske programe mi nudimo, i s druge strane opet da se upoznaju s mogućnostima međunarodne suradnje, koja zauzima prilično važno mjesto u našoj sveukupnoj obrazovnoj, znanstvenoj i stručnoj djelatnosti i koja je baš zahvaljujući inicijativama koje su došle iz Francuske i nekim ranijim posjetima, bila do sada relativno vrlo uspješna, rekla je R. Husinec.

 

Naime, još prije pet godina Visokom gospodarskom učilištu bio je financiran studijski posjet u Francusku, u Normandiju, gdje je tijekom deset dana tamošnji Festival poljoprivrede vidjelo 40-tak studenata i profesora. Uzvratni posjet Francuza uslijedio je već iduće, 2005-te godine, a i posljednji susret s predstavnicima Francuske poljoprivredne komore bio je prilika za razgovore o novoj suradnji.
– Iznimno mnogo polažu za stjecanje praktičnih znanja, praktičnih kompetencija i vještina, upravo kao i mi ovdje i silno su zainteresirani da područje svoje suradnje prošire i na Hrvatsku odnosno na prostor hrvatskog visokog školstva, rekla je Husinec.

Križevačkom Učilištu u tome će itekako pomoći Erasmus proširena sveučilišna povelja, koju je toj visokoškolskoj ustanovi, kao jednoj od desetak u državi, dodijelila Izvršna agencija za obrazovanje Europske komisije. Poveljom se Učilištu omogućuju studijski boravci za studente, održavanje nastave za nastavno osoblje, te stručno usavršavanje za nastavno i nenastavno osoblje do akademske godine 2013/14. u svim  državama Europske unije.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.