Auto-Info: Mahindra Goa Pickup 2.5 CRDe

Ovaj tjedan za vas smo pripremili test jednog modela koji na Hrvatskom tržištu i nije toliko poznat kao njegovi konkurenti iz Nissana, Toyote i sl. Iako je riječ o relativno novom proizvođaču na našem tržištu, Mahindra ima dugu tradiciju u proizvodnji terenskih vozila. Podsjetimo, tvrtka Mahindra&Mahindra vuče svoje korijene iz doba Drugog svjetskog rata, kada je bila licencirani proizvođač Willys Jeepova, koji su bili i ostali simbol izdržljivosti. No, mogu li se time pohvaliti i suvremena Mahindra vozila otkriti ćemo u testu Mahindre Goa Pickup 2.5 CRDe.
Ovaj model izveden je iz putničke inačice modela Goa SUV s kojim dijeli sve što se nalazi ispred teretnog prostora. Testirani model napravljen je kao Double kabina što u prijevodu znači kako je dio putničke kabine identičan onoj iz SUV-a. Tu ćete naći četiri ulazna vrata i pet sjedećih mjesta.

Unutrašnjost Goe Pickup je prostrana i u nju se mogu bez problema smjestiti pet odraslih osoba bez stiskanja. Kako je ovo radno vozilo nismo ni očekivali luksuzan interijer. Kompletnu unutrašnjost krasi relativno jeftina plastika. Prednost korištenja plastike je lako odražavanje iste što će kupci ovog automobila znati cijeniti. Bez obzira radi li se o šumarskim djelatnicima, lovcima i sl., unutrašnjost se može ispolirati sa običnom vlažnom krpom. Iako sve djeluje jeftino, završna obrada je hvale vrijedna. Gou Pickup isprobali smo na svim terenima i mogu reći kako nema cvrčaka koji, vjerujem, sve mogu izbaciti iz takta. Sjedala su tvrda, ali udobna. Jednino što im nedostaje je bolji bočni oslonac jer prilikom vožnje na neprohodnom terenu može doći do ljuljanja kabine. Iako je radno vozilo, Mahindra se pobrinula da djelatnicima koji upravljaju njome ne bude loše. Mahindra Goa Pickup bila je opremljena klima uređajem, el. podizačima svih stakala, MP3 CD-playerom, zračnim jastucima,…

Testirani model bio je opremljen 2.5-litrenim CRDe motorom sa direktnim Common-rail ubrizgavanjem. Razvija 108 KS pri 3.800 okr/min sa 250 Nm okretnog momenta pri 1.800 okr/min. Motor je vrlo dobro usklađen sa 5-stupanjskim mjenjačem. Lijepo linearno ubrzava od 1.400 okr/min sve do 3.800 okr/min. Agregat se bez problema može vrtjeti do 4.500 okretaja, ali u većini situacija nema potrebe za pretjerivanjem. Ubrzanje do 100 km/h možete obaviti za 16,7 sekundi, a maksimalna brzina iznosi 155 km/h. Snaga se standardno prenosi na stražnje kotače (2H položaj prekidača na središnjem tunelu), a po potrebi se može uključiti i pogon na sva četiri kotača (4H položaj prekidača).

Ukoliko ni to nije dovoljno da vas izvuče iz „blata“, možete prekidač okrenuti u položaj 4L što označava pogon sa sva četiri kotača sa redukcijom. U situacijama koje se čine nepremostivim, na raspolaganju je i vitlo koje može povući teret težak čak 4.500 kg… Vjerujem kako će vam trebati jer 21 cm udaljenosti od tla omogućuje najveću moguću prohodnost (39 stupnjeva prednji kut prilaza, 21 stupanj stražnji kut izlaza). Odlaskom na teren odmah smo primijetili unaprijeđen ovjes. Goa Pickup straga ima lisnate opruge u kombinaciji sa krutom osovinom. Tako složena, pruža najveći komfor, ali i najbolje off-road mogućnosti. Nosivost stražnje osovine iznosi čak 1.000 kg što omogućuje prijevoz i najtežih tereta. Montiranjem kuke možete povući prikolicu najveće mase 2.500 kg!

Došli smo i do tovarnog prostora koji je sa svojim dimenzijama vrlo iskoristiv (1525mm x 1520mm). Stražnja vrata sanduka otvaraju se pod kutom od 90 stupnjeva. Valja napomenuti kako se sama vrata trebaju polako otvarati jer svojom težinom mogu neočekivano povući ruku…

Više na www.auto-info.hr.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.