Oguman: učinkovitija i jeftinija javna rasvjeta

SV. IVAN ŽABNO – Ugovor s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost omogućio je Općini Sveti Ivan Žabno značajne uštede na električnoj energiji za javnu rasvjetu. U vrijednosti posla od pola milijuna kuna Fond je sudjelovao s 40% nepovratnih kuna, a Općina sa ostatkom, čime je zamijenjeno točno 387 starih žarulja na stupovima. Štedne, ekološki prihvatljive sijalice zasvijetlile su mjesto starih, no niti te zamjenom nisu završile u smeću.
– Dio sijalica koje smo skidali, a koje su bile novijeg tipa, nismo bacali nego smo iskoristili za javnu rasvjetu onih mjesta koja ju do sada nisu imala, kao na primjer Bušići u Svetom Petru Čvrstecu, Novi Glog, a bilo je toga i u Svetom Ivanu Žabnu, gdje smo u nekim ulicama pojačali rasvjetu, te u Markovcu Križevačkom i još nekim mjestima, rekao je žabljanski načelnik Vladimir Oguman.
Poneka naselja, poput Ladinca, još uvijek nemaju javnu rasvjetu, no načelnik Oguman kaže da su ona prva na redu, a u Općini spremno čekaju raspisivanje novog natječaja Fonda za zaštitu okoliša. Zahvaljujući posljednjem štedne sijalice postavljene su u središtima većih naselja općine, od samog Žabna, Čvrsteca do Treme i Cirkvene.

Vezano

Komentari su zatvoreni.